SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I PORA DO OBIADU, mieszana
/
0
Surówka z kapusty do obiadu fot. Moja Książka Kucharska |
Przepis na surówkę z białej kapusty do obiadu.
Smaczna i zdrowa surówka do obiadu ze świeżej, białej kapusty i pora. Mieszana surówka z kapustą, ogórkiem kiszonym, porem, czerwoną papryką, marchewką i jabłkiem. Surówka z kapusty jak u chińczyka, doprawiona musztardą, chrzanem, sokiem z cytryny i cukrem. Zamiast soku z cytryny surówkę można doprawić octem jabłkowym lub winnym.
Jak zrobić surówkę z białej kapusty - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie.
Korzystajcie z prostego i pysznego przepisu na surówkę do obiadu z kapusty i ulepszajcie go :) Polecam.
Oto składniki i przyprawy na surówkę z kapusty obiadową.
Surówka z białej kapusty do obiadu fot. Moja Książka Kucharska |
Składniki na surówkę z kapusty:
- 1/2 niewielkiej główki białej kapusty
- 1 marchew
- 1 jabłko
- 1/2 białej części pora
- 1/2 papryki
- 2 ogórki kiszone
- 1 niewielki świeży ogórek
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżeczki musztardy miodowej
- 1/2 - 1 łyżeczka tartego chrzanu
Przepis na surówkę z białej kapusty i pora do obiadu - przepis krok po kroku:
Krok 1.
- kapustę poszatkować w cienką słomkę, włożyć do miseczki, posolić i ucisnąć
- marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn
- jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce do jarzyn z dużymi oczkami lub pokroić w niewielką kostkę
- pora pokroić w poprzek w słomkę
- paprykę i ogórki pokroić w niewielką kostkę
Krok 2.
- Wszystkie przygotowane składniki umieścić w salaterce, zalać olejem, skropić sokiem z cytryny lub octem i wymieszać z musztardą. Surówkę z kapusty doprawić do smaku cukrem, chrzanem i ewentualnie solą oraz mielonym pieprzem.
Smacznego :)
Surówka z białej kapusty do obiadu fot. Moja Książka Kucharska |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz