Liczba gości w ciągu ostatniego roku

SURÓWKA Z PORA I JABŁEK

www.e-ksiazkakucharska.pl
Pyszna, klasyczna surówka z pora i jabłek.


Prosty przepis na surówkę z pora i jabłek do obiadu.


Tradycyjna surówka z pora i jabłek obiadowa. Surówka doprawiona majonezem i musztardą. Najlepsza jako dodatek do obiadu. Bardzo szybka w przygotowaniu i z niewielu składników.

Surówka z pora i jabłek - jak zrobić?


Zobaczcie prosty, klasyczny przepis na szybką surówkę do obiadu. Korzystajcie z niego i ulepszajcie go :) Polecam.

Oto składniki i przyprawy na surówkę z pora i jabłek.




Surówka z pora i jabłek - przepis

Oto składniki na surówkę z pora do obiadu:

na 2-3 porcje
  • 2 pory bez zielonych, twardszych liści
  • 1 jabłko
  • sól i cukier
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Przepis na surówkę z pora i jabłek - przygotowanie krok po kroku:


Krok 1.
  • białe części porów, oczyścić, umyć i osuszyć. Następnie pokroić w poprzek w słomkę i oprószyć solą
  • jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z większymi oczkami lub pokroić w słomkę. Następnie posypać cukrem
  • w miseczce wymieszać majonez, śmietanę i musztrdę
Krok 2.
  • W salaterce wymieszać starte jabłko i pokrojone pory.
  • Na krótko przed wydaniem polać surówkę z pora i jabłka majonezem ze śmietaną i musztardą, lekko przemieszać i podawać. 
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z pora i jabłek

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z pora i jabłek

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger