SURÓWKA Z PORA I JABŁEK
/
0
Pyszna, klasyczna surówka z pora i jabłek.
|
Prosty przepis na surówkę z pora i jabłek do obiadu.
Tradycyjna surówka z pora i jabłek obiadowa. Surówka doprawiona majonezem i musztardą. Najlepsza jako dodatek do obiadu. Bardzo szybka w przygotowaniu i z niewielu składników.
Surówka z pora i jabłek - jak zrobić?
Zobaczcie prosty, klasyczny przepis na szybką surówkę do obiadu. Korzystajcie z niego i ulepszajcie go :) Polecam.
Oto składniki i przyprawy na surówkę z pora i jabłek.
Surówka z pora i jabłek - przepis |
Oto składniki na surówkę z pora do obiadu:
na 2-3 porcje- 2 pory bez zielonych, twardszych liści
- 1 jabłko
- sól i cukier
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
Przepis na surówkę z pora i jabłek - przygotowanie krok po kroku:
Krok 1.
- białe części porów, oczyścić, umyć i osuszyć. Następnie pokroić w poprzek w słomkę i oprószyć solą
- jabłka obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z większymi oczkami lub pokroić w słomkę. Następnie posypać cukrem
- w miseczce wymieszać majonez, śmietanę i musztrdę
Krok 2.
- W salaterce wymieszać starte jabłko i pokrojone pory.
- Na krótko przed wydaniem polać surówkę z pora i jabłka majonezem ze śmietaną i musztardą, lekko przemieszać i podawać.
Smacznego :)
Surówka z pora i jabłek |
Surówka z pora i jabłek |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz