Liczba gości w ciągu ostatniego roku

TARTE BURACZKI NA CIEPŁO DO OBIADU

www.e-ksiazkakucharska.pl
Buraczki na ciepło fot. Moja Książka Kucharska

Przepis na klasyczne buraczki do obiadu na ciepło.


Pyszna sałatka z gotowanych, tartych buraczków ćwikłowych. Tradycyjny przepis na zasmażane buraczki na smalcu, doprawione octem winnym oraz cukrem. Domowe buraczki na ciepło to fantastyczny dodatek do drugiego dania: do kotleta mielonego, schabowego, a także  do pieczonej kaczki lub gęsi.

Jak zrobić buraczki na ciepło do obiadu - klasyczny przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku.


Oto składniki i przyprawy na buraczki na ciepło.




www.e-ksiazkakucharska.pl
Buraczki na ciepło do obiadu fot. Moja Książka Kucharska

Składniki na buraczki zasmażane do obiadu:

  • 1 kg buraków ćwikłowych
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • sól do smaku

Przygotowanie buraczków zasmażanych do obiadu - przepis krok po kroku:


Krok 1.
  • buraczki wyszorować, włożyć do garnka i ugotować w skórkach - wystudzić
  • ze smalcu i mąki przygotować jasną zasmażkę
Krok 2.
  • Ostudzone buraczki obrać ze skórek i zetrzeć na tarce do jarzyn z małymi oczkami
  • Starte buraczki dodać do przygotowanej zasmażki i zagotować. Buraczki doprawić do smaku solą, octem, cukrem oraz pierzem.
Gotowe buraczki podajemy na ciepło jako dodatek do drugiego dania. Buraczki na ciepło najlepiej smakują z pieczoną kaczką lub gęsią. Fantastyczne z mielonymi lub schabowymi i tłuczonymi ziemniakami z koperkiem.

Smacznego :)


www.e-ksiazkakucharska.pl
Buraczki  na ciepło do obiadu fot. Moja Książka Kucharska


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger