SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z OGÓRKAMI KISZONYMI obiadowa
/
0
Szybka i smaczna surówka z białej kapusty do obiadu. |
Przepis na pyszną surówkę z białej kapusty z kiszonymi ogórkami do obiadu.
Prosty i smaczny przepis na surówkę obiadową z białej kapusty. Surówka z dodatkiem kiszonych ogórków, cebuli i jabłek. Zaprawa do surówki z oliwy, cukru i musztardy. Świetna surówka jako dodatek do drugiego dania, najlepiej smakuje z gulaszem wieprzowym z papryką albo kotletami mielonymi z pieczarkami.
Korzystajcie z przepisu na surówkę obiadową z kiszonej kapusty i ulepszajcie go :) Polecam.
Surówka z kiszonej kapusty z kiszonymi ogórkami i cebulą do obiadu.
|
Oto składniki i przyprawy na surówkę z białej kapusty:
- 1/4 główki białej kapusty
- 1/2 słoika kiszonych ogórków (litrowego)
- 1 średnia cebula sałatkowa
- 1 jabłko
- 2 łyżeczki cukru
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki musztardy
Przepis na surówkę z białej kapusty do obiadu - przygotowanie krok po kroku:
Krok 1.
- kapustę poszatkować w cienką słomkę, posolić i ucisnąć
- cebulę obrać i drobno posiekać
- ogórki umyć i pokroić w kostkę lub półtalarki
- jabłko obrać i pokroić w niewielką kostkę
Krok 2.
- Wymieszać wszystkie składniki razem, zalać olejem, następnie wymieszać z musztardą i doprawić do smaku cukrem.
- Surówkę z kapusty z kiszonymi ogórkami nakryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na przynajmniej 30 minut.
Przed podaniem surówkę oprószyć pieprzem mielonym, ale nie wcześniej.
Smacznego :)
Surówka z białej kapusty z kiszonymi ogórkami i cebulą do obiadu. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz