Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
/
0
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą. |
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą - wypróbowany, domowy przepis.
Pyszna surówka z kapusty pekińskiej do obiadu. Pekińska surówka z kukurydzą, pomidorem, jabłkiem i majonezem. Sałatka z dodatkiem ogórka i posiekanego koperku.
Surówka z pekińskiej to świetny dodatek do obaidu.
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą. |
Sałatka z kapusty pekińskiej - składniki:
- 1 średnia główka kapusty pekińskiej
- 1 ogórek
- 1 pomidor
- 2 łyżki kukurydzy
- 1-2 łyżki posiekanego koperku
- 1 szalotka, posiekana
- 1 jabłko
- 1 ząbek czosnku, starty
- 1/4 szklanki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- sok z cytryny, sól i pieprz do smaku
Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu - przepis:
Krok 1.
- Kapustę pekińską opłukać, osuszyć, pokroić w paski różnej szerokości.
- Ogórka, jabłko i pomidora pokroić w kostkę.
Krok 2.
- Wymieszać majonez ze śmietaną, doprawić do smaku.
- Wszystkie składniki na surówkę wymieszać, polać sosem i lekko przemieszać.
Gotową surówkę z pekinki podawać do mięs, ryb i dań jarskich.
Miłego gotowania !
Surówka z pekińskiej. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz