Liczba gości w ciągu ostatniego roku

NAJLEPSZA KARKÓWKA W CEBULI - to jest to!


NAJLEPSZA KARKÓWKA W CEBULI


Jak zrobić karkówkę duszoną w cebuli - sprawdzony przepis krok po kroku.


To jest dopiero pyszne!
Uroczystość rodzinna w planach, impreza lub niedzielny obiad w gronie najbliższych? Ta karkówka zaskoczy wszystkich.
Skorzystaj z przepisu i odkryj sekret tej pysznej i łatwej w przygotowaniu potrawy! :)

Ślicznie pozdrawiam :) K.K. 

SKŁADNIKI :
  • ok. 8 kotletów z karkówki wieprzowej, lekko rozbitych
  • 8 cebul pokrojonych w piórka
  • 1 marchew pokrojona w kostkę
  • 1 korzeń pietruszki, pokrojony w kostkę
  • kawałek selera, pokrojony w kostkę
  • 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie, ok. 400g
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżka papryki czerwonej mielonej (ewentualnie)
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • sól i pieprz do smaku
  • cukier do smaku
PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Oprószone solą oraz pieprzem kotlety smażymy kolejno na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron - przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2.
Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy tymianek, mieszamy - dodajemy do karkówki.

Krok 3.
Na patelnię wrzucamy pozostałe warzywa, chwilę podsmażamy (w razie potrzeby uzupełniamy tłuszcz), dodajemy pomidory z zalewą, paprykę (ewentualnie), podduszamy ok. 10 minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem - wlewamy całość do karkówki.

Krok 4.
Naczynie żaroodporne przykrywamy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy około 2 godziny i gotowe.

Smacznego :)


9 komentarzy:

  1. Wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tu też muszę skomentować, bo dobre przepisy trzeba zawsze oceniać :D

    p.s. placki po raz kolejny świetne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cudownie Przyjacielu :)

      Które, które?...te ziemniaczane? ;)

      Usuń
  3. Anonimowy19 lutego

    Karkówka ze zdjęcia to chyba nie ta z przepisu? Bo tak wyglądać nie będzie na pewno...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdjęcie tej karkowki zostalo zrobione podczas przygotowywania jej z tego właśnie przepisu.

      Usuń
  4. Anonimowy19 lutego

    Jutro prubuję!!!!!...

    OdpowiedzUsuń
  5. Karkóweczka wygląda bardzo apetycznie. Świetny pomysł na tradycyjny obiad :) Serdecznie pozdrawiamy - Da Pietro

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też tak myślę :) Tym bardziej zachęcam do wypróbowania przepisu! :)
      Pięknego dnia życzę.

      Usuń

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger