PASTA JAJECZNO-SEROWA Z GORGONZOLI I MASCARPONE do chleba
/
0
PASTA JAJECZNO-SEROWA (GORGONZOLA-MASCARPONE) do chleba
Znudziły się Wam kanapki z serem i szynką? Zainspirujcie się!

SKŁADNIKI:
- ok.1 szklanka serka mascarpone
- 1/2 szklanki sera pleśniowego z przerostem pleśni, startego na tarce
- 4 jajka ugotowane na twardo, drobno posiekane
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka śmietany (może ciut więcej, zobaczycie sami, jaka konsystencja będzie Wam odpowiadała)
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka posiekanych kaparów
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Krok 1.
Starty ser pleśniowy ucieramy z masłem, następnie z jajkami, serkiem mascarpone, musztardą i śmietaną. Na koniec dodajemy posiekane kapary i dokładnie mieszamy. Możemy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Pastą smarujemy podpieczone na suchej patelni kromki z bagietki, dekorujemy świeżymi ziołami i ewentualnie sezonowymi owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz