Jajecznica Gordona Ramsaya
/
0
Jajecznica Gordona Ramsaya
Najlepszy przepis na jajecznicę na maśle.
Jajecznica przygotowana wg. przepisu Gordona jest mega delikatna i puszysta. Wygląda pięknie i jest naprawdę pyszna. Świetnie smakuje ze smażonymi grzybami lub pomidorkami koktajlowymi - najlepiej prosto z krzaczka :)
Dzięki pysznemu jedzeniu można wieść dłuższe, zdrowe i szczęśliwe życie.
Absolutna rewelacja. Koniecznie zapisujcie przepis i korzystajcie z niego.
Jak zrobić jajecznicę Gordona Ramsaya - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie.
Oto składniki i przyprawy na jajecznicę Gordona Ramsaya.
Liczba porcji : 2-3
SKŁADNIKI:
- 6 dużych jaj
- 25g zimnego masła pokrojonego w małą kostkę
- 1 łyżka śmietany kremówki
- sól morska, mielony pieprz do smaku
- posiekany szczypiorek
Przepis na jajecznicę Gordona Ramsaya.
Krok 1.
Na zimną patelnię, z grubym dnem, rozbijamy jajka, stawiamy na najmniejszym ogniu i dodajemy połowę masła - drewnianą łyżką mieszamy zawartość patelni.
Krok 2.
Gdy jajka zaczną się ścinać, dodajemy pozostałe masło, mieszamy. Staramy się , aby jajecznica miała konsystencję lekko grudkowatą. Co pewien czas zestawiamy jajecznicę z ognia, aby jajka nie podgrzewały się zbyt mocno.
Krok 3
Na koniec dodajemy do jajecznicy śmietanę, sól morską oraz pieprz. Posypujemy posiekanym, świeżym szczypiorkiem lub kiełkami
Do jajecznicy możemy przygotować tosty z chleba wiejskiego.
Tosty kładziemy na płaskich talerzach, a na wierzch każdego nakładamy jajecznicę. Obok układamy plasterki pomidora lub pomidorki koktajlowe.
Podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz