Jajecznica Gordona Ramsaya






























Jajecznica Gordona Ramsaya


Najlepszy przepis na jajecznicę na maśle.


Jajecznica przygotowana wg. przepisu Gordona jest mega delikatna i puszysta. Wygląda pięknie i jest naprawdę pyszna. Świetnie smakuje ze smażonymi grzybami lub pomidorkami koktajlowymi - najlepiej prosto z krzaczka :)
Dzięki pysznemu jedzeniu można wieść dłuższe, zdrowe i szczęśliwe życie. 
Absolutna rewelacja. Koniecznie zapisujcie przepis i korzystajcie z niego. 

Jak zrobić jajecznicę Gordona Ramsaya - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie.


Oto składniki i przyprawy na jajecznicę Gordona Ramsaya.





Liczba porcji : 2-3


SKŁADNIKI:



  •  6 dużych jaj


  • 25g zimnego masła pokrojonego w małą kostkę


  • 1 łyżka śmietany kremówki


  • sól morska, mielony pieprz do smaku


  • posiekany szczypiorek


Przepis na jajecznicę Gordona Ramsaya.


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Na zimną patelnię, z grubym dnem, rozbijamy jajka, stawiamy na najmniejszym ogniu i dodajemy połowę masła - drewnianą łyżką mieszamy zawartość patelni.

Krok 2.
Gdy jajka zaczną się ścinać, dodajemy pozostałe masło, mieszamy. Staramy się , aby jajecznica miała konsystencję lekko grudkowatą. Co pewien czas zestawiamy jajecznicę z ognia, aby jajka nie podgrzewały się zbyt mocno.

Krok 3
Na koniec dodajemy do jajecznicy śmietanę, sól morską oraz pieprz. Posypujemy posiekanym, świeżym szczypiorkiem lub kiełkami

Do jajecznicy możemy przygotować tosty z chleba wiejskiego.

Tosty kładziemy na płaskich talerzach, a na wierzch każdego nakładamy jajecznicę. Obok układamy plasterki pomidora lub pomidorki koktajlowe.
 Podajemy natychmiast po przygotowaniu.

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger