JAJKA SADZONE NA OBIAD
/
0
Jajka sadzone na obiad fot. Moja Książka Kucharska |
Jajka sadzone na obiad.
Przepis na jajka sadzone z serem i czerwoną porzeczką.
Smaczny i zdrowy obiad na horyzoncie :) Pyszne jajka sadzone z serem i czerwoną porzeczką, młode ziemniaczki z koperkiem i zsiadłe mleko. Palce lizać!
Świetny pomysł na szybki i tani obiad dla całej rodziny.
Jak zrobić jajka sadzone na obiad - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie.
Oto składniki i przyprawy na jajka sadzone na obiad.
SKŁADNIKI :
- 4 świeże jajka
- 3 łyżki pokruszonego sera feta
- 4 łyżeczki czerwonej porzeczki
- posiekany szczypiorek
- sól do smaku
- masło do smażenia
Przepis na jajka sadzone do obiadu.
PRZYGOTOWANIE:
Krok 1.
Jajka umyć i wyparzyć.
Krok 2.
Rozpuścić masło na patelni, wybić po kolei jajka, uważając, aby nie wpadły skorupki, oraz aby żółtko nie pękło.
Krok 3.
Dookoła żółtka delikatnie rozsypać fetę, odrobinę posolić (ewentualnie, bo feta jest już zazwyczaj słona), dodać czerwoną porzeczkę i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Jajka smażyć przez około 3 minuty, lub do czasu, aż białko zetnie się z wierzchu. Pod koniec polać jajka masłem z pod patelni (można na chwilę przykryć pokrywką).
Jajka sadzone z serem i porzeczką można podać z młodymi ziemniaczkami i koperkiem oraz zsiadłym mlekiem.
Tak przygotowane jajka świetne będą także na śniadanie na chrupiącym toście :)
Smacznego :)
Jajka sadzone na obiad fot. Moja Książa Kucharska |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz