Liczba gości w ciągu ostatniego roku

KOTLETY SCHABOWE PANIEROWANE INACZEJ

www.e-ksiazkakucharska.pl
Najlepsze, domowe schabowe panierowane.

Przepis na kotlety schabowe marynowane w mleku i cebuli. 


Schabowe smażone w wyjątkowej, chrupiącej panierce.


Delikatne i soczyste kotlety schabowe przyrządzone trochę inaczej, bo w chrupiącej panierce z płatków owsianych i kukurydzianych. Schabowe marynowane w mleku i cebuli, następnie smażone na smalcu. Przepis na pyszne schabowe bez bułki tartej.

Jak zrobić idealne kotlety schabowe?


Wypróbowany, domowy przepis na kruche i soczyste kotlety schabowe : składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku.

Korzystajcie z mojego przepisu na schabowego inaczej. Ulepszajcie go! Polecam :)



www.e-ksiazkakucharska.pl
Schabowe w chrupiącej panierce z płatków owsianych.


Oto składniki i przyprawy na kotlety schabowe panierowane:

  • 500g schabu wieprzowego
  • mleko 
  • 1 cebula
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka płatków kukurydzianych
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
  • smalec do smażenia

Przepis na kotlety schabowe - przygotowanie krok po kroku:

Krok 1.
  • schab poporcjować, ścinając kotlety skośnie, w poprzek włókien. Kotlety schabowe rozbić tłuczkiem, wyrobić nożem i ręką nadając im okrągły kształt. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem z obu stron
  • cebulę pokroić w krążki
następnie:
  • płatki owsiane oraz kukurydziane zemleć razem. Można także przesypać do woreczka i pokruszyć wałkiem do ciasta. 
  • do miseczki wbić jajka, dodać odrobinę soli oraz pieprzu, 2 łyżki mleka i rozmieszać
Krok 2.
  • Uformowane kotlety ze schabu włożyć do szklanej miseczki, obłożyć cebulą i zalać mlekiem. Następnie odstawić do lodówki do zamarynowania (najlepiej na noc).
Krok 3.
  • Zamarynowane w mleku i cebuli kotlety schabowe wyjąć i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
  • Kotlety panierować w rozmieszanych jajkach i płatkach - docisnąć panierkę.
  • Kotlety schabowe smażyć z obydwu stron na smalcu na silnym ogniu, gotowe osączyć na papierowych ręcznikach.
Kotlety schabowe podawać z ziemniakami i wszelkimi warzywami gotowanymi, a także z sezonowymi surówkami, mizerią, zasmażaną kapustą lub buraczkami.

Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Pyszne kotlety schabowe w chrupiącej panierce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger