Kalafior z bułką tartą
/
0
Kalafior z masłem i bułką tartą - idealna przekąska lub dodatek do obiadu.
Łatwy przepis na smacznego kalafiora!
kalafior z masłem i bułką tartą to przepis na pyszny dodatek do obiadu. I nie ma co się dziwić: pasuje zarówno do ryb jak i potraw mięsnych - kotletów, mięs duszonych lub pieczonych.
Podając kalafior z bułką tartą do dania podstawowego należy użyć około 200g kalafiora na jedną porcję.
Według tego przepisu, w taki sam sposób, można przyrządzić brokuły.
Kalafior z bułką tartą - zobacz sprawdzony przepis.
Składniki potrzebne do przygotowania kalafiora z bułką tartą:
- ok. 800 g kalafiora, podzielonego na różyczki
- 3 łyżki masła
- 1-2 łyżki bułki tartej
- sól, cukier
Przepis na kalafiora z bułką tartą:
- Kalafiora ugotować, odcedzić, osączyć i przełożyć do salaterki.
- Na patelni zrumienić bułkę tartą z masłem, oprószyć solą i cukrem.
- Ugotowanego kalafiora polać masłem ze zrumienioną bułką tartą.
Kalafiora z bułką tartą podawać do dania głównego lub jako przekąskę.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz