Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Kalafior z bułką tartą


Kalafior z masłem i bułką tartą - idealna przekąska lub dodatek do obiadu.

Łatwy przepis na smacznego kalafiora!


      kalafior z masłem i bułką tartą to przepis na pyszny dodatek do obiadu. I nie ma co się dziwić: pasuje zarówno do ryb jak i potraw mięsnych - kotletów, mięs duszonych lub pieczonych.
Podając kalafior z bułką tartą do dania podstawowego należy użyć około 200g kalafiora na jedną porcję.
Według tego przepisu, w taki sam sposób, można przyrządzić brokuły.

Kalafior z bułką tartą - zobacz sprawdzony przepis.




Składniki potrzebne do przygotowania kalafiora z bułką tartą:


  • ok. 800 - 1000 g kalafiora, podzielonego na różyczki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki masła
  • 1-2 łyżki bułki tartej
  • sól, cukier

Przepis na kalafiora z bułką tartą:

  • Kalafiora ugotować, odcedzić, osączyć i przełożyć do salaterki.
  • Na patelni zrumienić bułkę tartą z masłem, oprószyć solą i cukrem.
  • Ugotowanego kalafiora polać masłem ze zrumienioną bułką tartą.
Kalafiora z bułką tartą podawać do dania głównego lub jako przekąskę.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger