Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem.

 Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem - najlepsza do obiadu.

     Pyszny przepis na szybką surówkę z kapusty pekińskiej z majonezem, marchewką, jabłkiem i posiekaną szalotką. Surówka pekińska z dodatkiem posiekanego szczypiorku, doprawiona niesamowitym sosem z majonezem i musztardą.


Surówka z pekińskiej - składniki:

  • 1 średnia główka kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 szalotka, posiekana

Sos majonezowy do kapusty pekińskiej:

  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka gładkiej musztardy
  • 1 łyżka octu 3%
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz i sól do smaku

Surówka z pekińskiej - przepis:


krok 1.
  • Kapustę pekińską wypłukać, osączyć i pokroić w paski różnej szerokości.
  • Marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn
Krok 2.
  • Wszystkie składniki sosu do pekinki wymieszać. 
  • Kapustę pekińską wymieszać ze starą marchewką i jabłkiem, dodać posiekaną szalotkę i szczypiorek. Surówkę z pekińskiej polać sosem majonezowym i lekko przemieszać.
Gotową sałatkę z kapusty pekińskiej podawać do białych mięs i do ryb.

Miłego gotowania!

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger