Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem
![]() |
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem. |
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem - najlepsza do obiadu.
Pyszny przepis na szybką surówkę z kapusty pekińskiej z majonezem, marchewką, jabłkiem i posiekaną szalotką. Surówka pekińska z dodatkiem posiekanego szczypiorku, doprawiona niesamowitym sosem z majonezem i musztardą.
Surówka z pekińskiej - składniki:
- 1 średnia główka kapusty pekińskiej
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 szalotka, posiekana
Sos majonezowy do kapusty pekińskiej:
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka gładkiej musztardy
- 1 łyżka octu 3%
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz i sól do smaku
Surówka z pekińskiej - przepis:
krok 1.
- Kapustę pekińską wypłukać, osączyć i pokroić w paski różnej szerokości.
- Marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn
Krok 2.
- Wszystkie składniki sosu do pekinki wymieszać.
- Kapustę pekińską wymieszać ze starą marchewką i jabłkiem, dodać posiekaną szalotkę i szczypiorek. Surówkę z pekińskiej polać sosem majonezowym i lekko przemieszać.
Gotową sałatkę z kapusty pekińskiej podawać do białych mięs i do ryb.
Miłego gotowania!
![]() |
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem. |
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza