wtorek, 10 grudnia 2013



 
PIEROGI Z SEREM
PIEROGI Z SEREM, cukrem waniliowym i rodzynkami - świetnie smakują polane  gęstą śmietaną i posypane cukrem. Mam nadzieję, że przepis się Wam spodoba. Polecam!






----------------------------------------------------------
Liczba porcji : 4-6
Czas przygotowania : 15 minut + 1 godz. 40 min. przygotowanie ciasta i pierogów
----------------------------------------------------------

SKŁADNIKI:
  •  około 475g ciasta na pierogi
  • 400g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki rodzynek
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Przygotowujemy ciasto na pierogi według tego przepisu >>>

Krok 2.
Twaróg przecieramy np. przez sito (ważne, aby nie było w nim większych grudek), dodajemy żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i dokładnie ucieramy.

Krok 3.
Następnie do sera dodajemy rodzynki i mieszamy razem.

Krok 4.
Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy  krążki, na każdy nakładamy farsz serowy, zlepiamy, formując zgrabne pierożki.

Krok 5.
Pierożki wrzucamy do gotującej się wody, po wypłynięciu na powierzchnię gotujemy około 3 minuty - w zależności od wielkości pierożków i grubości skórek.

Podajemy z gęstą śmietaną, posypane cukrem.

Smacznego :)








Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, grudnia 10, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE

    Miejsce poswiecone pasji do gotowania