wtorek, 10 grudnia 2013



 
PIEROGI Z SEREM
PIEROGI Z SEREM, cukrem waniliowym i rodzynkami - świetnie smakują polane  gęstą śmietaną i posypane cukrem. Mam nadzieję, że przepis się Wam spodoba. Polecam!






----------------------------------------------------------
Liczba porcji : 4-6
Czas przygotowania : 15 minut + 1 godz. 40 min. przygotowanie ciasta i pierogów
----------------------------------------------------------

SKŁADNIKI:
  •  około 475g ciasta na pierogi
  • 400g twarogu półtłustego
  • 3 łyżki rodzynek
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego

PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Przygotowujemy ciasto na pierogi według tego przepisu >>>

Krok 2.
Twaróg przecieramy np. przez sito (ważne, aby nie było w nim większych grudek), dodajemy żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i dokładnie ucieramy.

Krok 3.
Następnie do sera dodajemy rodzynki i mieszamy razem.

Krok 4.
Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy  krążki, na każdy nakładamy farsz serowy, zlepiamy, formując zgrabne pierożki.

Krok 5.
Pierożki wrzucamy do gotującej się wody, po wypłynięciu na powierzchnię gotujemy około 3 minuty - w zależności od wielkości pierożków i grubości skórek.

Podajemy z gęstą śmietaną, posypane cukrem.

Smacznego :)








Posted by Katarzyna Kopacz On wtorek, grudnia 10, 2013 No comments

0 komentarze:

Prześlij komentarz

  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

    NA PRZYJĘCIE

    Top blogi

    OBSERWUJ BLOGA

    NA PIKNIK

    przepisy.pl

    Przepisy.pl

    NA GRILLA

    Moja Książka Kucharska.Wszystkie prawa zastrzeżone. Obsługiwane przez usługę Blogger.

    PRZETWORY DOMOWE