Liczba gości w ciągu ostatniego roku

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE KOPERKOWYM: najlepszy, wypróbowany przepis



www.e-ksiazkakucharska.pl
Polędwiczki wieprzowe w sosie.

 Łatwy i sprawdzony przepis na pyszne polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym.


    Kruche i delikatne polędwiczki wieprzowe duszone z sosem koperkowym. Polędwiczki najpierw podsmażone i podduszone we własnym sosie z dodatkiem posiekanej cebuli, czosnku, całość aromatyzowana świeżym rozmarynem i kilkoma listkami szałwii. Już na tym etapie polędwiczki absolutnie rewelacyjne. A następnie delikatny i kremowy sos koperkowy, w którym lądują plastry mięsa. Sos bardzo prosty do zrobienia, dzięki czemu, danie tak pyszne i złożone w smaku jest niebywale łatwe i szybkie w przygotowaniu.


Jak zrobić najlepsze polędwiczki w sosie koperkowym?


Zobacz wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie polędwiczek wieprzowych w sosie krok po kroku. Polędwiczki w sosie koperkowym można podać z tłuczonymi ziemniakami i chrupiącymi, pikantnymi ogórkami z chilli>>>



www.e-ksiazkakucharska.pl
Przepis na polędwiczki wieprzowe  w sosie koperkowym.

Oto składniki i przyprawy na polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • gałązka rozmarynu
  • kilka listków szałwii
  • ok.300ml rosołu (może być z koncentratu)
  • sól i pierz 
  • sos koperkowy wg. tego przepisu>>>

Przepis na polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym - przygotowanie krok po kroku:


Krok 1.
  • polędwiczki wieprzowe umyć, osuszyć i odkroić delikatnie zewnętrzną, białą błonkę. Następnie polędwiczki oprószyć z każdej strony solą i najlepiej świeżo zmielonym pieprzem
  • cebulę i czosnek obrać, a następnie posiekać
Krok 2.
  • Na patelni rozgrzać niewielka ilość tłuszczu i obsmażyć z każdej strony polędwiczki - mięso przełożyć do rondla. Na tej samej patelni poddusić cebulę oraz czosnek, dodać gałązkę rozmarynu i kilka listków szałwii, wlać rosół i zagotować - całość przelać do polędwiczek, rondel przykryć i dusić około 30 minut.
  • W tym czasie przygotować sos koperkowy wg. tego przepisu>>>
Krok 3.
  • Uduszone polędwiczki wieprzowe wyjąć z rondla. Kiedy lekko przestygną, pokroić mięso w plastry i wkładać je do gorącego sosu koperkowego. Potrawę podgrzewać kilka minut na niewielki ogniu i gotowe.

Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Domowy przepis na pyszne polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym.

www.e-ksiazkakucharska.pl
Polędwiczki wieprzowe w delikatnym i kremowym sosie koperkowym.




2 komentarze:

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger