Liczba gości w ciągu ostatniego roku

JAJA ZAPIEKANE W MUSZELKACH - bardzo łatwy przepis

www.e-ksiakakucharska.pl
Jajka zapiekane  w muszelkach.

Jajka zapiekane w muszelkach - bardzo szybkie i proste śniadanie.


   Pyszne jajka zapiekane z masłem, z dodatkiem szynki parmeńskiej i suszonych pomidorów. Jajka podane z posiekanym szczypiorkiem - doskonałe na szybkie i łatwe śniadanie. Przed włożeniem do piekarnika, jajka można posypać tartym, żółtym serem lub mozzarellą.
Zamiast w muszelkach, jajka można zapiec w żaroodpornym półmisku lub w małych patelniach. Gotowe zapiekane jajka można podać przybrane gałązkami natki pietruszki lub koperku.



www.e-ksiazkakucharska.pl
Proste i szybkie śniadanie dla każdego - jajka zapiekane.

Jajka zapiekane  - składniki potrzebne do przygotowania potrawy ( 4 osoby):


  • 8 świeżych jaj
  • ok. 2 łyżki miękkiego masła
  • szynka parmeńska pokrojona w paseczki
  • suszone pomidory z oliwy, drobno posiekane
  • posiekany szczypiorek
  • odrobina soli do oprószenia
  • tarty żółty ser - ewentualnie

Przepis na jajka zapiekane:


Krok 1.
Każdą muszelkę posmarować miękkim masłem.

Krok 2. 
Wbijać umyte jajka, lekko posolić, posypać szynką parmeńską, posiekanymi pomidorami i ewentualnie tartym serem - polać miękkim masłem po wierzchu.

Krok 3.
Jajka w muszelkach wstawić do nagrzanego piekarnika na 8-10 minut - zapiekać do czasu, aż białka się zetną, a żółtka nadal będą miękkie.

Jajka zapiekane podawać przybrane posiekanym szczypiorkiem, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Jajka zapiekane - przepis

www.e-ksiazkakucharska.pl
Jajka zapiekane - przepis.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger