Liczba gości w ciągu ostatniego roku

ZUPA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY


ZUPA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY-PRZEPIS
Zupa z włoskiej kapusty.


Zupa z włoskiej kapusty.


Przepis na pyszną zupę z włoskiej kapusty.


Pożywna, pyszna i bardzo prosta w przygotowaniu zupa z włoskiej kapusty, swym niebanalnym smakiem i ujmie niejedno podniebienie. Świetnie smakuje z ziemniakami okraszonymi skwarkami ze świeżej słoniny.


Jak zrobić zupę z włoskiej kapusty - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie.


Korzystajcie z przepisu na zupę i ulepszajcie go. Polecam!

Oto składniki i przyprawy na zupę z włoskiej kapusty.


 

-----------------------------------
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania : 30 minut
-----------------------------------


SKŁADNIKI NA ZUPĘ Z WŁOSKIEJ KAPUSTY:



  • 1/2 główki kapusty włoskiej, średniej wielkości (z lekko ułożonymi liśćmi)


  • 2 marchewki


  • tłuszcz do smażenia


  • 1 litr rosołu mięsno-warzywnego


  • mała cebula


  • 2 ząbki czosnku


  • kopiasta łyżeczka mąki


  • 2 ziarenka ziela angielskiego


  • 1 liść laurowy


  • 1/2 łyżeczki suszonego lubczyku


  • kilka kropli przyprawy typu maggi


  • sól


  • pieprz


  • posiekany koperek

Zupa z włoskiej kapusty przepis.


ZUPA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY-PRZEPIS

PRZYGOTOWANIE ZUPY Z WŁOSKIEJ KAPUSTY:


Krok 1.
Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn - zasmażamy na łyżce tłuszczu, na niewielkim ogniu, aż zmięknie.

Krok 2.
Z kapusty odrzucamy głąb i zielone, twarde liście, resztę kroimy w cienkie paski - płuczemy i odsączamy na sicie.

Krok 3.
Do gorącego rosołu dodajemy poszatkowaną kapustę, zeszkloną marchewkę wraz z tłuszczem, przyprawy - gotujemy.

Krok 4.

Na oddzielnym tłuszczu podsmażamy ząbki czosnku, gdy lekko się podsmażą, usuwamy je, a na tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę - zasmażamy przez minutę, mieszając.

Krok 5.

Do cebuli dodajemy kopiastą łyżeczkę mąki, cały czas mieszając zasmażamy razem, aż lekko się zrumieni - rozprowadzamy zasmażkę rosołem spod zupy, zagotowujemy i dodajemy do garnka z kapustą - całość jeszcze raz zagotowujemy, doprawiamy do smaku, jeśli trzeba. Po zdjęciu z ognia dodajemy posiekany koperek.

Zupa świetnie smakuje z ziemniakami z wody okraszonymi skwarkami ze słoniny lub ziemniakami zasmażanymi ze skwarkami i cebulą.


Smacznego :)


ZUPA Z WŁOSKIEJ KAPUSTY-PRZEPIS


Polecam inne wspaniałe przepisy na zupy dla całej rodziny>>

2 komentarze:

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger