Twarożek z rzodkiewką fot. Moja Książka Kucharska |
Twarożek z rzodkiewką.
Przepis na najlepszy twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Szybkie i pyszne śniadanie w zasięgu ręki. Polecam wyśmienity twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem, ogórkiem i koperkiem. Zapewniam, że smakuje wybornie! :) Chcecie poznać sekret jego smaku? Zajrzyjcie koniecznie do przepisu :)
Jak zrobić twarożek z rzodkiewką - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie.
Oto składniki i przyprawy na twarożek z rzodkiewką.
SKŁADNIKI
- 250g twarogu
- 4 łyżki gęstej śmietany
- 4 rzodkiewki
- kawałek zielonego ogórka o dł. około 10cm
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- kilka kropel maggi
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Przepis na twarożek z rzodkiewką.
PRZYGOTOWANIE
Krok 1.
Ogórka obrać, przekroić wzdłuż na 4 części, usunąć miąższ - pokroić w kosteczkę.
Krok 2.
Rzodkiewki umyć, odciąć korzonki i łodyżki -pokroić w kosteczkę.
Krok 3.
Twaróg utrzeć ze śmietaną, dodać pokrojonego ogórka, rzodkiewki, posiekany szczypiorek i koperek - doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
Twarożek nakładać na pieczywo.
Smacznego :)
twarożek z rzodkiewką fot. Moja Książka Kucharska |
twarożek z rzodkiewką fot. Moja Książka Kucharska |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz