BAJGLE Z MOZZARELLĄ I SŁODKO-KWAŚNYM SOSEM BRZOSKWINIOWYM Z CURRY
/
0
Bajgiel z mozzarella |
Ekspresowy, zdrowy i pyszny pomysł na śniadanie: bajgle z mozzarellą, pomidorami i sałatą.
Bajgle z dodatkiem słodko-kwaśnego sosu brzoskwiniowego z curry.
Kolorowe bajgle - wyglądają apetycznie, świetnie smakują i efektownie się prezentują - będą doskonałym pomysłem na zdrowe i pyszne śniadanie, lunch, kolację lub na piknik. Bajgle z mozzarellą (może być marynowana ), soczystymi pomidorami, czerwoną cebulą i sałatą.
Słodko-kwaśny sos z dżemu brzoskwiniowego i majonezu, z dodatkiem ketchupu i curry świetnie dopełnia smak kanapki. Do kanapki, zamiast słodko-kwaśnego dipu, możesz przygotować masełko ziołowe np. z bazylią albo pietruszką.
Sprawdź przepis na pyszne śniadaniowe bajgle z serem i pomidorami w wyjątkowym sosie słodko-kwaśnym .
Bajgle przepis. |
Lista składników potrzebnych do przygotowania bajgli:
- 2 bajgle
- po kilka plastrów mozzarelli i pomidora
- plasterki czerwonej cebuli
- zielona sałata
Słodko-kwaśny dip brzoskwiniowy z ketchupem i curry:
- 3 łyżki dżemu brzoskwiniowego
- 3 łyżki pikantnego ketchupu
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka curry
- sól, sok z cytryny do smaku (może być też ocet ryżowy 3%)
Bajgle - przepis krok po kroku:
Krok 1.
- Wymieszać wszystkie składniki na słodko-kwaśny dip brzoskwiniowy.
Krok 2.
- Bajgle przekroić na pół, podpiec w piekarniku na rumiany kolor, ostudzić i posmarować słodko-kwaśnym dipem brzoskwiniowym z curry.
- Na spód bajgla położyć sałatę, na to plastry mozzarelli, pomidora i cebuli. Można dołożyć rukolę. Na wierzch położyć drugą połowę bajgla (także posmarowaną sosem) i gotowe.
Smacznego :)
Bajgle |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz