Liczba gości w ciągu ostatniego roku

BAJGLE Z MOZZARELLĄ I SŁODKO-KWAŚNYM SOSEM BRZOSKWINIOWYM Z CURRY

www.e-ksiazkakucharska.pl
Bajgiel z mozzarella 

Ekspresowy, zdrowy i pyszny pomysł na śniadanie: bajgle z mozzarellą, pomidorami i sałatą.

Bajgle z dodatkiem słodko-kwaśnego sosu brzoskwiniowego z curry.


      Kolorowe bajgle - wyglądają apetycznie, świetnie smakują i efektownie się prezentują - będą doskonałym pomysłem na zdrowe i pyszne śniadanie, lunch, kolację lub na piknik. Bajgle z mozzarellą (może być marynowana ), soczystymi pomidorami, czerwoną cebulą i sałatą.
      Słodko-kwaśny sos z dżemu brzoskwiniowego i majonezu, z dodatkiem ketchupu i curry świetnie dopełnia smak kanapki.  Do kanapki, zamiast słodko-kwaśnego dipu, możesz przygotować masełko ziołowe np. z bazylią albo pietruszką.

Sprawdź przepis na pyszne śniadaniowe bajgle z serem i pomidorami w wyjątkowym sosie słodko-kwaśnym .




www.e-ksiazkakucharska.pl
Bajgle przepis.

Lista składników potrzebnych do przygotowania bajgli:


  • 2 bajgle
  • po kilka plastrów mozzarelli i pomidora
  • plasterki czerwonej cebuli
  • zielona sałata

Słodko-kwaśny dip brzoskwiniowy z ketchupem i curry:

  • 3 łyżki dżemu brzoskwiniowego
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka curry
  • sól, sok z cytryny do smaku (może być też ocet ryżowy 3%)

Bajgle - przepis krok po kroku:


Krok 1.
  • Wymieszać wszystkie składniki na słodko-kwaśny dip brzoskwiniowy.
Krok 2.
  • Bajgle przekroić na pół, podpiec w piekarniku na rumiany kolor, ostudzić i posmarować słodko-kwaśnym dipem brzoskwiniowym z curry.
  • Na spód bajgla położyć sałatę, na to plastry mozzarelli, pomidora i cebuli. Można dołożyć rukolę. Na wierzch położyć drugą połowę bajgla (także posmarowaną sosem) i gotowe.
Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Bajgle




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger