PASTA ZE ŚLEDZI
/
0
Pasta ze śledzi |
Domowa pasta kanapkowa ze śledzi solonych.
Przepis na pastę ze śledzi solonych a'la Matias na kanapki. Pasta śledziowa z białym serem, posiekanym szczypiorkiem i koperkiem, doprawiona ostrą musztardą.
Pastę ze śledzi można przygotować wcześniej i przechować w lodówce, włożoną do słoiczka. Gotową pastą smarować kromki pieczywa, posypać posiekaną zieleniną, można przybrać listkami sałaty, plasterkami ogórka, pomidora albo paseczkami papryki.
Mam nadzieję, że przepis na pastę śledziową spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i ulepszaj go koniecznie :)
Pasta ze śledzi |
Pasta ze śledzi - składniki i przyprawy:
- 3 filety śledzi solonych a'la Matias
- 250g sera białego
- 1 łyżka miękkiego masła
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku + 1 łyżka posiekanego koperku + dodatkowa ilość do przybrania
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- sól i pieprz do smaku ewentualnie
dodatki:
- plasterki ogórka, pomidora
- papryka
- kilka listków sałaty
Pasta ze śledzi - sposób przygotowania:
Krok 1.
- Śledzie solone wymoczyć, zmieniając kilkakrotnie wodę
- Wymoczone śledzie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, a następnie w tej samej maszynce zmielić ser biały.
- Masło rozetrzeć.
Krok 2.
- Wszystkie składniki na pastę śledziową starannie razem wymieszać - można doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pastę ze śledzi można przygotować wcześniej i przechować w lodówce, włożoną do słoiczka. Gotową pastą smarować kromki pieczywa, posypać posiekaną zieleniną, można przybrać listkami sałaty, plasterkami ogórka, pomidora albo paseczkami papryki.
Miłego gotowania!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz