Liczba gości w ciągu ostatniego roku

GULASZ WIEPRZOWY Z PAPRYKĄ


www.e-ksiazkakucharska.pl
Gulasz wieprzowy z kaszą

Gulasz wieprzowy z papryką

Przepis na tradycyjny gulasz wieprzowy z papryką.


      Pyszny węgierski gulasz z papryką, cebulą i koncentratem pomidorowym. Prawdziwy i prosty przepis na gulasz wieprzowy z karkówki. Bardzo aromatyczny i esencjonalny gulasz, tradycyjnie podawany na płaskim talerzu. Najlepszy z kaszą albo kluskami kładzionymi. Do gulaszu podajemy surówki z kiszonej kapusty, ogórki kiszone lub marynowaną paprykę. 


Jak zrobić pyszny, domowy gulasz wieprzowy.


Tradycyjny, prosty i wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie gulaszu wieprzowego krok po kroku.


Oto składniki i przyprawy na gulasz wieprzowy z papryką:

  • ok. 800g karkówki wieprzowej
  • sól, pieprz i mąka do oprószenia mięsa
  • smalec do smażenia
  • 2 cebule
  • 2 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 płaska łyżka mielonej czerwonej papryki, słodkiej
  • ok. 300ml wywaru jarzynowego
  • 1 liść laurowy (ew.)

Przepis na gulasz wieprzowy z karkówki - przygotowanie krok po kroku:


Krok 1.
  • karkówkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i odciąć zewnętrzny,stwardniały tłuszcz. Następnie mięso pokroić w grubą kostkę. 
  • cebule obrać i posiekać
Krok 2.
  • Wszystkie kawałki mięsa dokładnie oprószyć solą, pieprzem i mąką. Następnie szybko osmażyć na gorącym tłuszczu, smażąc jedną warstwą na patelni.
  • Zrumienione mięso przełożyć do garnka.
  • Do mięsa dodać posiekaną cebulę i dusić około 15 minut na silnym ogniu.
  • Następnie dodać liść laurowy i trochę wywaru i dusić karkówkę do miękkości, pod przykryciem i na wolnym ogniu, uzupełniając sos wywarem.
  • Pod koniec, do gulaszu dodać mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy. Można jeszcze doprawić do smaku.
Gotowy gulasz wieprzowy z papryką podawać z makaronem, kaszą, kluskami lub kopytkami.
Do gulaszu wydajemy surówki z kiszonej kapusty, kiszone ogórki lub paprykę marynowaną.

smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Gulasz wieprzowy z papryką 

Przepis zaktualizowany.

2 komentarze:

  1. właśnie taki gulasz za mną chodzi. Idealne danie na rozgrzanie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pychota, palce lizać! Mniam, mniam :D
      Pozdrawiam!! :)

      Usuń

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger