Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Łatwe ziemniaki z grilla

www.e-ksiazkakucharska.pl
Ziemniaki z grilla.

 Ziemniaki z grilla

     Pyszne ziemniaki z grilla z cebulą, rozmarynem i parmezanem. Szybki i łatwy przepis na chrupiące ziemniaki pieczone w folii.  Ziemniaki te można także przygotować w piekarniku lub w ognisku.

Ziemniaki z grilla są łatwym do zrobienia dodatkiem, świetnie pasują do mięs np. kurczaka z grilla albo karkówki. Można je przygotować z wyprzedzeniem i przechować w lodówce do czasu grillowania.


Oto kilka innych wypróbowanych przepisów na grilla, które mogą Ci się spodobać:



Ziemniaki z grilla - składniki i przyprawy:
  • około 900g ziemniaków
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 cebula, pokrojona w cienkie piórka
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 4 łyżki masła
  • starty parmezan

Przepis na ziemniaki z grilla


Krok 1.
  • Ziemniaki starannie umyć i pokroić na kawałki. Starsze ziemniaki wcześniej obrać.  Młode i małe ziemniaczki można pozostawić w całości. 
  • W dużej misce wymieszać ziemniaki z przyprawami, następnie dodać cebulę i gałązki rozmarynu pocięte na kawałki, przemieszać.
Krok 2.
  • Ziemniaki z przyprawami podzielić na 4 części. Każdą z nich ułożyć na kawałku folii aluminiowej, na wierzch położyć po 1 łyżce masła i zawinąć szczelny pakiecik.
  • Gotowe pakieciki z ziemniakami ułożyć na gorącym ruszcie i grillować do czasu, aż ziemniaki będą miękkie - około 30-40 minut. Następnie ostrożnie otworzyć pakieciki i posypać ziemniaczki startym parmezanem.

Miłego gotowania!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger