Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Najlepsza surówka z czerwonej kapusty: jak z restauracji

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z czerwonej kapusty.

Najlepsza surówka z czerwonej kapusty do obiadu.

Pyszny przepis na surówkę z czerwonej kapusty bez majonezu, z olejem, cebulą i jabłkiem, parzona. Najlepsza surówka do obiadu, jak w restauracji. Surówkę przygotujesz dosłownie w mgnieniu oka i wystarczy tylko kilka składników. 

Mam nadzieję, że ten prosty przepis spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :)

Cieszę się, że tutaj jesteś i będzie mi bardzo miło jeżeli jeszcze mnie odwiedzisz :)

Zapraszam do obserwacji profilu na Instagramie i Facebooku

@moja_ksiazka_kucharska

Miłego gotowania!


surówka z czerwonej kapusty
Czerwona kapusta do obiadu.

Najlepsza surówka z czerwonej kapusty: składniki

  • około 500g bardzo cienko poszatkowanej czerwonej kapusty
  • 2 jabłka, obrane i starte na tarce do jarzyn z dużymi oczkami
  • 1 nieduża cebula, posiekana
Zaprawa do kapusty:
  • 3 łyżki wody
  • 3 łyżki octu ryżowego, winnego lub jabłkowego
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • 2-3 łyżki cukru
  • 3 łyżki oliwy
  • sól do smaku
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać .

Przepis na surówkę z czerwonej kapusty:


Krok 1.
  • Bardzo drobno poszatkowaną czerwoną kapustę ugotować z przyprawami (z odrobiną kwasu) na półmiękko w niewielkiej ilości wody - osączyć, wystudzić.
Krok 2.
  • Wszystkie składniki surówki połączyć, doprawić do smaku i starannie wymieszać. Dobrze odstawić na jakiś czas w chłodne miejsce, aby smaki ładnie się ze sobą połączyły
Surówka z czerwonej kapusty doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Zobacz do czego możesz podać tą pyszną surówkę:
Zaprawa z tego przepisu doskonale sprawdzi się także do surówki z kapusty czerwonej surowej. Bardzo ważne jest, aby kapusta była możliwie jak najcieniej poszatkowana :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Najlepsza surówka z czerwonej kapusty.


4 komentarze:

  1. Jeśli kapusta, czy jakiekolwiek inne warzywo jest ugotowane, lub podgotowane, a nawet zblanszowane - to już nie jest "surówka", a najwyżej sałatka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy29 listopada

    Trzy łyżki cukru do surówki z czerwonej kapusty?!?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, 2-3 łyżki. Ilość cukru, octu lub musztardy można także dostosować do własnych preferencji smakowych. Warto kosztować zaprawy i ulepszyć przepis pod swój smak ;)

      Usuń

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger