Tosty francuskie z chałki
/
1
Tosty francuskie z chałki. |
Tosty francuskie
Pyszne, mięciutkie tosty francuskie z chałki na słodko z sosem jagodowym - te szybkie grzanki z chałki przygotujesz w mgnieniu oka! :D
Przepis na grzanki francuskie z chałki to super pomysł na pyszne śniadanie. Przepis na tosty jest szybki i łatwy do wykonania. Sos jagodowy to tylko kilka podstawowych składników i robi się go w mniej niż 10 minut.
tosty francuskie z chałki. |
Tosty francuskie z chałki
Aby zrobić tosty francuskie z chałki potrzebujemy tylko kilku prostych składników:
- 4 grube kromki chałki (najlepsza będzie z poprzedniego dnia)
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka cukru (ewentualnie)
- masło do smażenia
Tosty francuskie przepis
Krok 1.
- Jajka, mleko, sok z cytryny i cukier ubić razem w miseczce.
- Przygotować sos jagodowy>>>
Krok 2.
- Na patelni stopić masło. Kromki chałki moczyć kolejno w jajkach, docisnąć delikatnie, aby pieczywo nasiąkło płynem, kłaść ostrożnie na patelnię i smażyć na średnim ogniu z obu stron. Gotowe francuskie tosty z chałki przełożyć na talerz i polać sosem jagodowym - podajemy natychmiast po przygotowaniu. Można udekorować świeżą miętą i owocami :)
Mam nadzieję, że przepis na tosty francuskie spodoba się Tobie i twoim bliskim :) Korzystaj z niego i ulepszaj go :)
Oto kilka innych przepisów na pyszne śniadanie, które mogą Ci się spodobać:
- Serek na kanapki>>>
- Super puszyste pancakes z truskawkami>>>
- Racuchy na maślance>>>
- Ciabatta z pomidorami>>>
- Jajecznica z serem>>>
- Łatwe do zrobienia naleśniki>>>
- Sałatka z sera twarogowego z pomidorami>>>
- Jajecznica z kiełbasą>>>
- Jajecznica z mlekiem>>>
- Jajecznica z pomidorami>>>
Miłego gotowania!
Tosty francuskie. |
Sos jagodowy. |
Uwielbiam takie pyszne śniadania! Według mnie tosty to świetny pomysł na szybki i smaczny posiłek. Niedawno kupiłam sobie nowy opiekacz i zastanawiałam się jak powinno wyglądać pierwsze użycie tostera. Na szczęście trochę poczytałam na ten temat w internecie i teraz już wszystko wiem.
OdpowiedzUsuń