Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Fasola z czosnkiem, cytryną i konserwą rybną

Fasola z czosnkiem i konserwą rybną.

 

Fasola z konserwą rybną

    Szybka i łatwa fasola z czosnkiem, cytryną, natką pietruszki i konserwą rybną - doskonały pomysł na lekki, tani i pyszny obiad albo kolację. 


Składniki:

2 porcje

  • 1 puszka białej fasoli, osączonej z zalewy
  • 2 łyżeczki skórki startej z cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 konserwa rybna w temperaturze pokojowej (makrela, szprotki, tuńczyk itp.)
  • posiekana natka pietruszki
  • sok z cytryny, sól i pieprz do smaku
  • sezam do posypania gotowego dania

Przygotowanie:

Krok 1.
  • Na niewielkiej patelni podgrzać oliwę, dodać osączoną z zalewy białą fasolę, skórkę z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 
  • Podgrzaną fasolę przełożyć na talerz, na wierzchu ułożyć kawałki ryby z konserwy, skropić sokiem z cytryny i posypać sezamem.



Oto kilka innych szybkich przepisów na obiad, które mogą Ci się spodobać:
Mam nadzieję, że przepis na fasolę z konserwą rybną spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj:)

Miłego gotowania!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger