Fasola z czosnkiem, cytryną i konserwą rybną
/
0
Fasola z czosnkiem i konserwą rybną. |
Fasola z konserwą rybną
Szybka i łatwa fasola z czosnkiem, cytryną, natką pietruszki i konserwą rybną - doskonały pomysł na lekki, tani i pyszny obiad albo kolację.
Składniki:
2 porcje
- 1 puszka białej fasoli, osączonej z zalewy
- 2 łyżeczki skórki startej z cytryny
- 2-3 łyżki oliwy
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 konserwa rybna w temperaturze pokojowej (makrela, szprotki, tuńczyk itp.)
- posiekana natka pietruszki
- sok z cytryny, sól i pieprz do smaku
- sezam do posypania gotowego dania
Przygotowanie:
Krok 1.
- Na niewielkiej patelni podgrzać oliwę, dodać osączoną z zalewy białą fasolę, skórkę z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Podgrzaną fasolę przełożyć na talerz, na wierzchu ułożyć kawałki ryby z konserwy, skropić sokiem z cytryny i posypać sezamem.
Oto kilka innych szybkich przepisów na obiad, które mogą Ci się spodobać:
- Hawajski kurczak z ananasem>>>
- Makaron z pesto bazyliowym, burratą i pomidorkami koktajlowymi>>>
- Ziołowo-czosnkowa pierś z kurczaka na szybko>>>
- Kotlety z piersi kurczaka panierowane>>>
- Krewetki z czosnkiem na maśle i białym winie>>>
- Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella>>>
- Makaron z sosem truskawkowym>>>
- Tagliatelle z kurczakiem i cukinią w sosie curry>>>
Mam nadzieję, że przepis na fasolę z konserwą rybną spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj:)
Miłego gotowania!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz