Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Skrzydełka z kurczaka w miodzie

www.e-ksiazkakucharska.pl
Skrzydełka z kurczaka w miodzie.

Skrzydełka z miodem.

Łatwe i pyszne skrzydełka z miodem. Kurczak z piekarnika z najbardziej niesamowitym kilku-składnikowym sosem miodowo-czosnkowym, który jest tak dobry, że zechcesz go używać do każdego mięsa! :D Syrop ma niezwykle wyważony smak - jest pikantny, słodki i czosnkowy jednocześnie.

Ten super łatwy przepis sprawia, że skrzydełka z miodem są mięciutkie w środku, a z zewnątrz chrupiące.

Skrzydełka z miodem i musztardą.

    Te delikatne i soczyste skrzydełka z miodem i musztardą to doskonały pomysł na szybki obiad. W przepisie tym nie ma marynowania kurczaka; nie potrzeba przygotowywać również oddzielnego sosu do podania. Wszystko dzieje się w jednym garnku.

 Skrzydełka z piekarnika w miodzie.

Wypróbowany, pyszny przepis na chrupiące skrzydełka z piekarnika w miodzie z dodatkiem musztardy francuskiej i Dijon. Skrzydełka doprawione czosnkiem, sokiem z cytryny, papryką, rozmarynem i natką pietruszki.

Wypróbuj także takich przepisów na kurczaka:

Możesz także polubić:

Skrzydełka w miodzie i musztardzie z piekarnika - składniki:

  • około 1kg skrzydełek z kurczaka
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka gładkiej musztardy Dijon
  • 1-2 łyżki soku z cytryny do smaku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka mielonej, czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu
  • posiekana natka pietruszki do dekoracji

Przepis na skrzydełka z kurczaka z miodem.

Krok 1.

  • Skrzydełka oczyścić i umyć, włożyć do miski.
  • Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, naczynie do zapiekania lekko nasmarować olejem.

Krok 2.
  • W miseczce połączyć miód, obie musztardy i sok z cytryny
Krok 3.
  • Skrzydełka z kurczaka przełożyć do naczynia do zapiekania, obficie posolić, posypać papryką, mielonym czosnkiem i  pieprzem, polać przygotowanym syropem z miodu i musztardy - wymieszać, aby składniki dokładnie pokryły wszystkie skrzydełka. Dołożyć gałązki rozmarynu.
Krok 4.
  • Naczynie przykryć i piec w nagrzanym piekarniku, aż będą miękkie. Następnie naczynie odkryć i dopiec jeszcze przez około 10 minut, do chrupiącej skórki i skarmelizowanych brzegów- kurczaka polewać wytworzonym podczas pieczenia sosem.
Upieczone skrzydełka z miodem udekorować posiekaną natką pietruszki

Z czym podać skrzydełka kurczaka w miodzie?

Oto kilka pomysłów  na obiad z chrupiącymi skrzydełkami kurczaka:

Miłego gotowania!

www.e-ksiazkakucharska.pl
Skrzydełka z kurczaka w miodzie fot. Moja Książka Kucharska

4 komentarze:

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger