 |
Stripsy z kurczaka. |
Stripsy z kurczaka - są chrupiące na zewnątrz i mają piękny złoty kolor. W środku są soczyste, miękkie i delikatne.
Stripsy - chrupiące i delikatne paski kurczaka o smaku curry. Stripsy panierowane w Panko, dzięki czemu kurczak ma niesamowicie chrupiącą skórkę. Kawałki kurczaka marynowane w paście sezamowej, żółtym curry, doprawione sosem Worcestershire, solą morską i pieprzem.
Soczyste w środku i bardzo chrupiące na zewnątrz stripsy z kurczaka w panierce Panko to doskonały przepis na pyszny obiad, przekąskę albo kolację. Można je także zapakować na lunch do pracy. Świetnie smakują ze słodkim sosem chili albo dipem majonezowo-czosnkowym. Są też świetną opcją do pudełka na drugie śniadanie dla dziecka. Dzieci je uwielbiają!
Stripsy z kurczaka możesz usmażyć na głębokim oleju albo upiec. Ich przygotowanie w piekarniku zajmuje nie więcej niż 15 minut. Przed podaniem, gotowe stripsy możesz skropić sokiem z cytryny. Ja mam słabość do panierowanego kurczaka i cytryny :)
 |
Stripsy z kurczaka. |
Najlepsze stripsy z kurczaka. Oto prosty, domowy przepis, który z pewnością Ci się spodoba.
Ten pyszny i chrupiący kurczak nie wymaga prawie żadnego czasu ani wysiłku, aby przyrządzić niesamowite, aromatyczne danie. Korzystajcie z przepisu i koniecznie ulepszajcie :)
 |
Chrupiące stripsy z kurczaka. |
Stripsy - składniki i przyprawy:
- 500g filetu z kurczaka, pokrojonego w paski
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 1 łyżeczka pasty Tahihi
- 1 łyżeczka żółtej pasty curry
- 1 łyżka oliwy
- sól i pieprz do smaku
- 1 ząbek czosnku, starty (ewentualnie)
można zamarynować.
Następnie:
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki pszennej
- Panko do panierowania
- olej do smażenia
Stripsy - przepis:
Krok 1.
- W misce wymieszać wszystkie składniki oprócz Panko.
- Kawałki kurczaka panierować i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i gotowe. Stripsy podawać z ulubionymi dodatkami.
Miłego gotowania!
 |
Stripsy z kurczaka. |
 |
Stripsy z kurczaka. |
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza