Liczba gości w ciągu ostatniego roku

STRIPSY Z KURCZAKA

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Stripsy z kurczaka.

Stripsy z kurczaka - są chrupiące na zewnątrz i mają piękny złoty kolor. W środku są soczyste, miękkie i delikatne.

     Stripsy - chrupiące i delikatne paski kurczaka o smaku curry. Stripsy panierowane w Panko, dzięki czemu kurczak ma niesamowicie chrupiącą skórkę. Kawałki kurczaka marynowane w paście sezamowej, żółtym curry, doprawione sosem Worcestershire, solą morską i pieprzem.

Soczyste w środku i bardzo chrupiące na zewnątrz stripsy z kurczaka w panierce Panko to doskonały przepis na pyszny obiad, przekąskę albo kolację. Można je także zapakować na lunch do pracy. Świetnie smakują ze słodkim sosem chili albo dipem majonezowo-czosnkowym. Są też świetną opcją do pudełka na drugie śniadanie dla dziecka. Dzieci je uwielbiają! 

Stripsy z kurczaka możesz usmażyć na głębokim oleju albo upiec. Ich przygotowanie w piekarniku zajmuje nie więcej niż 15 minut. Przed podaniem, gotowe stripsy możesz skropić sokiem z cytryny. Ja mam słabość do panierowanego kurczaka i cytryny :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Stripsy z kurczaka.

Najlepsze stripsy z kurczaka. Oto prosty, domowy przepis, który z pewnością Ci się spodoba.


     Ten pyszny i chrupiący kurczak nie wymaga prawie żadnego czasu ani wysiłku, aby przyrządzić niesamowite, aromatyczne danie. Korzystajcie z przepisu i koniecznie ulepszajcie :) 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Chrupiące stripsy z kurczaka.

Stripsy - składniki i przyprawy:

  • 500g filetu z kurczaka, pokrojonego w paski
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 1 łyżeczka pasty Tahihi
  • 1 łyżeczka żółtej pasty curry
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 ząbek czosnku, starty (ewentualnie)
można zamarynować.

Następnie:
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki pszennej
  •  Panko do panierowania
  • olej do smażenia

Stripsy - przepis:


Krok 1.
  • W misce wymieszać wszystkie składniki oprócz Panko. 
  • Kawałki kurczaka panierować i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor i gotowe. Stripsy podawać z ulubionymi dodatkami.
Miłego gotowania!

www.e-ksiazkakucharska.pl
Stripsy z kurczaka.

www.e-ksiazkakucharska.pl
Stripsy z kurczaka.



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

Święta i uroczystości domowe

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger