Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Pikantne skrzydełka Buffalo: przepis, jak zrobić

skrzydełka buffalo
Skrzydełka Buffalo


 Skrzydełka Buffalo

     Chrupiące skrzydełka z kurczaka Buffalo pieczone w piekarniku, z pikantnym, oryginalnym sosem Franka Red Hot i miodem. Skrzydełka Buffalo podawane z chrupiącym selerem naciowym, słupkami z marchewki o sosem z sera pleśniowego.

  • Super chrupiące pieczone skrzydełka Buffalo - łatwy i wypróbowany przepis.
  • Sos Buffalo to połączenie tylko 3 głównych składników: oryginalnego sosu Franka, miodu i masła.
  • Skrzydełka Buffalo - fantastyczny pomysł na przekąskę, szybką kolację lub imprezę.

Chrupiące skrzydełka z kurczaka + pikantny, maślany sos Buffalo + kremowy dip z sera pleśniowego + świeży, chrupiący seler i marchewka = magiczne, przepyszne połączenie!

Więcej przepisów na skrzydełka z kurczaka:

Skrzydełka buffalo przepis


     Oto wypróbowany, łatwy przepis na oryginalne skrzydełka Buffalo. Ten przepis pokazuje, jak zrobić skrzydełka z kurczaka w piekarniku, które wychodzą tak chrupiące, że trudno uwierzyć, że nie są smażone w głębokim tłuszczu.

Składniki

Chrupiące pieczone skrzydełka Buffalo:

  • około 1,5 kg skrzydełek z kurczaka
  • około 1/3 szklanki mąki pszennej lub kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • szczypta Cayenne

Pikantny sos Franka:

  • 3 łyżki masła
  • 1/2 szklanki oryginalnego sosu Franka Red Hot
  • 1-2 łyżki miodu

Dip z sera pleśniowego:

  • 1/2 szklanki pokruszonego , niebieskiego sera pleśniowego
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • sól, pieprz mielony i sok z cytryny do smaku
Wszystkie składniki połączyć, można zmiksować na gładki sos, lub rozetrzeć widelcem, pozostawiając kawałki sera pleśniowego. 

Do podania:
  • seler naciowy, słupki z marchewki

Przepis na skrzydełka Buffalo:


Krok 1.
  • Skrzydełka z kurczaka pokroić w stawać na kawałki, następnie bardzo starannie osuszyć papierowym ręcznikiem. Jeżeli to możliwe, skrzydełka włożyć do pojemnika, następnie odkryte umieścić w lodówce na kilkanaście minut, aby dokładnie obeschły.
  • W misce połączyć i wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cayenne, sól i mielony czosnek.
Krok 2.
  • Osuszone skrzydełka z kurczaka wymieszać z mąką, przyprawami i proszkiem do pieczenia - nadmiar strząsnąć, następnie ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczenie skrzydełek : 
           Etap 1. Temperatura 230 stopni przez 30 minut - odwrócić na drugą stronę
           Etap 2. Temperatura 200 stopni przez kolejne 20-30 minut, lub do momentu, aż skrzydełka                     będą złocistobrązowe i chrupiące.
Bez termoobiegu. Temperatura oraz czas pieczenia mogą być odrobinę inne, w zależności od rodzaju piekarnika. 

Krok 3.
  • Przygotować pikantny sos Franca: W rondelku rozgrzać masło, dodać oryginalny sos franka i miód. Podgrzewać chwilę i zdjąć z ognia. Upieczone skrzydełka zanurzyć w przygotowanym sosie Franka. Do skrzydełek podajemy dip z sera pleśniowego, słupki marchewki oraz selera naciowego.

Więcej wypróbowanych przepisów na kurczaka, które mogą Ci się spodobać:

www.e-ksiazkakucharska.pl



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger