Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Puszyste racuchy z dyni

 

racuchy z dyni
Racuchy z dyni.

Racuchy z dyni

      Puszyste i mięciutkie racuchy z tartej dyni, bez drożdży z dodatkiem mleka migdałowego i śmietany - doskonałe dyniowe racuszki na śniadanie, kolację, obiad albo deser. 

  • idealne racuszki z dyni są absolutnie najlepsze i tak łatwe do zrobienia!
  • te placki z dyni są idealne do mrożenia

Inne przepisy na puszyste placki, które mogą Ci się spodobać:

Racuchy z dyni przepis


      Przepis na dyniowe racuszki jest łatwy do robienia. Oto wypróbowany sposób na domowe placki dyniowe, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :)


www.e-ksiazkakucharska.pl
Placki z dyni.

Składniki potrzebne do przygotowania racuchów z dyni:


Składniki suche:
  • 2 szklanki mąki pszennej 
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu (ewentualnie)
Składniki mokre:
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany 18%
  • 1/2 - 3/4 szklanki mleka migdałowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju albo stopionego masła
  • 1 szklanka miąższu dyni, startego na tarce o drobnych oczkach
  • 2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny


Przepis na dyniowe racuchy


Krok 1.

  • Suche składniki umieścić w dużej misce, zrobić wgłębienie i następnie dodać składniki mokre.
  • Drucianą trzepaczką rozmieszać najpierw mokre składniki, następnie zagarniając składniki suche wymieszać wszystko razem, aż powstanie w miarę gładkie ciasto (może być kilka grudek, ale to nie przeszkadza). Jeżeli ciasto będzie zbyt gęste, można dodać kilka łyżek mleka. Gotowe ciasto odstawić na około 10 minut, aby 'odpoczęło'.
Krok 2.
  • Patelnię teflonową rozgrzać na średnim ogniu, natrzeć odrobiną masła i zmniejszyć ogień. 
  • Nakładać porcje ciasta i nadać delikatnie łyżką okrągły kształt.
  • Racuszki z dyni smażyć na wolnym ogniu - gdy spód stanie się złoty, a na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, przewracać racuszki na drugą stronę i dosmażyć na złoto.
Usmażone dyniowe racuchy podawać z miodem, syropem klonowym, owocami, lodami, cukrem pudrem lub schłodzonym jogurtem owocowym.

Miłego gotowania!

www.e-ksiazkakucharska.pl
Puszyste racuchy z dyni.

Szukasz przepisu na szybki obiad dla całej rodziny? Zobacz mój wypróbowany przepis na najlepszą, rozgrzewającą zupę z dyni, albo balsamiczne pieczone filety z kurczaka z mozzarelląMając naprawdę niewiele czasu na gotowanie, szybko przygotujesz wyjątkowo pyszny makaron tagliatelle z kurczakiem w sosie curry, a także curry z kurczaka i mango z ryżem. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger