Liczba gości w ciągu ostatniego roku

PIEROGI LENIWE - z serem i ziemniakami, przepis

PIEROGI LENIWE - z serem i ziemniakami, przepis

najlepszy sprawdzony przepis www.e-ksiazkakucharska.pl
Pierogi leniwe.


Pierogi leniwe z serem i ziemniakami

Pierogi leniwe z serem i ziemniakami to prosta i pyszna potrawa, która zadowoli każdego wielbiciela klusek. Wiele przepisów na tę potrawę składa się z zaledwie kilku składników, takich jak ugotowane ziemniaki, biały ser, jajka oraz mąka ziemniaczana lub pszenna.

         Aby przygotować pierogi leniwe z serem i ziemniakami, należy najpierw ugotować ziemniaki, przepuścić przez praskę i wystudzić. Następnie ser biały należy przetrzeć przez sito i dodać do ziemniaków, razem z jajkami i mąką. Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać, aż powstanie jednolita masa. Zaraz po przygotowaniu masy, należy uformować wałek, lekko spłaszczyć i pokroić na kawałki o długości około 3cm, a następnie ugotować je w osolonej wodzie. Gotowanie zwykle trwa około 3 minuty od chwili, kiedy kluski wypłyną na powierzchnię.


SZPARAGI W KREMIE Z SEREM DOLCELATTE

SZPARAGI W KREMIE Z SEREM DOLCELATTE


SZPARAGI W KREMIE Z SEREM DOLCELATTE ❤️


Ach! Jakie to szybkie i proste 😋

😊


Szparagi w delikatnym sosie serowym. Zamiast sera dolcelatte można użyć musztardy diżońskiej (1 łyżka).
Szparagi w kremie cytrynowym : w tej wersji ser pomijamy i tuż przed podaniem dodajemy do gorącego kremu skórkę i sok z jednej cytryny.

Zobacz jak w domu możesz przygotować fantastyczne szparagi w aksamitnym sosie serowym.



SKŁADNIKI :
-4 szklanki świeżych szparagów
-1 szklanka pokrojonego w kostkę sera dolcelatte
-1i1/2 szklanki śmietanki 36%
-sól i świeżo zmielony czarny pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Odłamujemy stwardniałe końcówki szparagów, pozostałe pędy przekrawamy na pół i gotujemy, najlepiej na parze przez jakieś 5 minut, lub do czasu, aż będą gotowe.
W rondelku rozpuszczamy ser i śmietankę, doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem - zdejmujemy z ognia.
Ugotowane szparagi rozkładamy na ogrzanych talerzach, polewamy sosem i gotowe.
Smacznego
Zobacz pozostałe przepisy na fantastyczną kolacje >>>

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger