Liczba gości w ciągu ostatniego roku

GULASZ Z KURCZAKA PO WĘGIERSKU

GULASZ Z KURCZAKA PO WĘGIERSKU

najlepszy przepis www.e-ksiazkakucharska.pl
Gulasz z kurczaka po węgiersku.


Gulasz z kurczaka po węgiersku.


Przepis na genialny gulasz z kurczaka po węgiersku.


Pyszny gulasz z kurczaka po węgiersku z wędzoną papryką, kminem rzymskim i warzywami, na czerwonym winie. Pyszny gulasz z kurczaka do placków ziemniaczanych.

Czas na rozgrzewkę! 💓
Gdy za oknem szaro i zimno, warto podnieść temperaturę i...ugotować coś pysznego. Nic lepiej nie sprawdzi się w roli dania głównego niż aromatyczny i rozpływający się w ustach kurczak w fantastycznym sosie po węgiersku 💓💓😋
Właściwie, to kurczaka możecie zastąpić jakimkolwiek innym mięsem - mój przepis jest sprawdzony i pasuje do indyka, jagnięciny, a nawet wołowiny. 

Więc patelnie w dłoń! 😁 Teraz jeszcze tylko zajrzyj do przepisu i sprawdź jak przyrządzić najsmaczniejszy gulasz z kurczaka tego sezonu! 👍👍👌


Jak zrobić gulasz z kurczaka po węgiersku - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie.


Pięknie polecam Wam mój przepis, korzystajcie i ulepszajcie go oczywiście!

Ślicznie pozdrawiam. 

Oto składniki i przyprawy na gulasz z kurczaka po węgiersku.


PAPRYKA W KECZUPIE - marynowana z curry i oregano

PAPRYKA W KECZUPIE - marynowana z curry i oregano

papryka na zimę marynowana

PAPRYKA W KECZUPIE -  marynowana  z curry i oregano


Jak zrobić paprykę w keczupie na zimę do słoików - sprawdzony przepis krok po kroku.


Marynowana w keczupie papryka na zimę z pachnącymi przyprawami - curry i oregano.

No oczywiście można by i bez tych przypraw...jednak dzięki curry i oregano, papryka pachnie niczym pizza z pieca ;)
Z tej ilości składników wyjdzie 5 litrów sałatki paprykowej, idealnej do obiadu, na kanapki lub jako sos do pizzy.
Polecam Wam przepis, ulepszajcie go :)
Pięknie pozdrawiam :) K.K.

SKŁADNIKI :
  • 3 kg czerwonej papryki, pokrojonej w paski
  • 1 kg cebuli, pokrojonej w piórka
  • 1 litr łagodnego keczupu
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • 1 łyżka curry
PRZYGOTOWANIE :

Krok 1.
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, zagotowujemy - dusimy około 30 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku.

Gotową sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy- pasteryzujemy 15 minut.

Gorące słoiki odwracamy do góry dnem, przykrywamy czystą ściereczką i zostawiamy do wystudzenia.

Po ostygnięciu przenosimy słoiki w chłodne i ciemne miejsce na przechowanie.

Smacznego :)

papryka w keczupie marynowana z curry i oregano


Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger