Liczba gości w ciągu ostatniego roku

ZUPA KREM Z PIECZAREK

ZUPA KREM Z PIECZAREK




SKŁADNIKI:
  • 5 szklanek esencjonalnego rosołu (rosół z koncentratu popsuje smak zupy) lub esencjonalnego wywaru z jarzyn (bez kapusty)
  • duża cebula
  • 50 dag pieczarek
  • łyżka masła
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki zimnego mleka
  • szklanka śmietany kremowej
  • sól
  • odrobina białego pieprzu


PRZYGOTOWANIE:

Krok 1.
Oczyszczone pieczarki i obraną, podzieloną na części cebulę rozbijamy w malakserze lub najdrobniej siekamy tasakiem, wkładamy na roztopione masło i dusimy, często mieszając, by nie dopuścić do zrumienienia.

Krok 2.
Gdy pieczarki będą prawie miękkie (smażymy około 10 minut), łączymy z rosołem i na średnim ogniu gotujemy przez 3 minuty, następnie dodajemy mąkę rozprowadzoną w zimnym mleku, mieszamy, jeszcze raz zagotowujemy. Trzymamy na ogniu przez 3 minuty, by mąka straciła smak surowizny. Gdy trzeba, doprawiamy do smaku.

Krok 3.
Po zdjęciu z ognia łączymy z lekko spienioną śmietaną, gorącą zupę rozlewamy do talerzy lub kokilek, podajemy z kruchymi paluszkami lub pasztecikami z francuskiego ciasta z pieczarkowym farszem.




Smacznego :)




MISTRZOWSKIE KOTLETY MIELONE

MISTRZOWSKIE KOTLETY MIELONE



www.e-ksiazkakucharska.pl
Kotlety mielone fot. Moja Książka Kucharska

Przepis na kotlety mielone.


Klasyczne kotlety mielone z łopatki wieprzowej. Wyjątkowy, pyszny przepis na kotlety mielone z cebulą, czosnkiem i musztardą, kotlety doprawione majerankiem, tymiankiem, papryką, posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Eksplozja smaków!
Tradycyjny kotlet mielony najlepszy z ziemniakami tłuczonymi z koperkiem i tartymi buraczkami na ciepło. Absolutna rewelacja.

Jak zrobić pulchne, domowe kotlety mielone - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku.


Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam.

Oto składniki i przyprawy na najsmaczniejsze kotlety mielone.


polityka prywatnosci


Polityka prywatności 'MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA'

Podstawowa zasada

Serwis Moja książka kucharska nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych podanych przez subskrybentów.

 

Szanujemy Twoją prywatność

- Nigdy nikomu nie udostępnimy Twoich danych


- Zawsze możesz zmienić lub zaktualizować swoje dane


- Zawsze masz możliwość wypisania się z bazy

 

Listy mailowe

Adresy e-mailowe podane przez użytkowników przechowywane są w bezpieczny sposób na serwerze FreeBot. Dostęp do nich ma tylko administrator serwisu.
Zapisanie się na listę równoznaczne jest z wyrażeniem zgody na otrzymywanie nieregularnych informacji z serwisu Moja książka kucharska związanych z tematyką kulinarną.
Użytkownik ma możliwość wypisania się z listy mailowej w każdej chwili. Rezygnacja oznacza usunięcie podanych podczas rejestracji danych z bazy danych oraz, co za tym idzie, zaprzestanie wysyłania wiadomości na adres danego użytkownika.
 

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger