|
Ryba po grecku fot. Moja Książka Kucharska |
Klasyczny przepis na soczystą rybę po grecku z duszonymi warzywami i białym winem.
Absolutnie przepyszne filety z polędwicy dorsza w sosie z marchewką, cebulą, pietruszką, mieloną papryką i czosnkiem.
Najlepszy przepis na soczystą
rybę po grecku w sosie na bazie białego wina, z dodatkiem koncentratu pomidorowego i keczupu, z dużą ilością świeżej natki pietruszki.
Ryba po grecku podawana na ciepło lub zimno.
Klasyczna
ryba po grecku to kawałki smażonej ryby w duszonych warzywach. W Polsce najczęściej podawana na kolację Wigilijną lub podczas innych uroczystości domowych jako przystawka serwowana na ciepło lub na zimno.
Jak zrobić rybę po grecku- wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku.
Rybę po grecku śmiało można przygotować na dzień lub dwa dni przed planowanym przyjęciem. Ryba przejdzie smakiem duszonych warzyw i przypraw, dzięki czemu będzie soczysta i smaczniejsza.
Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam.