 |
Skrzydełka w sosie hoisin. |
Skrzydełka hoisin
Mięciutkie skrzydełka z kurczaka pokryte słodkim, lepkim sosem hoisin to marzenie każdego miłośnika skrzydełek :) Są idealne nie tylko na imprezy i spotkania rodzinne, ale także na obiad lub kolację.
Przygotowanie skrzydełek trwa dosłownie kilka chwil. Wszystkie składniki wkładamy do dużej miski i mieszamy razem. To takie proste :) Następnie wszystko, co musisz zrobić to ułożyć skrzydełka na blaszce do pieczenia, włożyć do piekarnika i piec, aż będą gotowe.
Zwykle piekę skrzydełka przez 45 minut. Jeżeli jednak wolisz, aby były bardziej chrupiące, możesz dać im dodatkowy czas w piekarniku.
Dlaczego warto przygotować skrzydełka hoisin
- są niezwykle łatwe do zrobienia - nawet dzieci mogą je przygotować
- te skrzydełka z piekarnika to idealne przystawka imprezowa
- skrzydełka nie muszą być marynowane przed pieczeniem. Jednak jeśli je wcześniej zamarynujesz, z pewnością będą miały mocniejszy smak
- nawiasem mówiąc, te pieczone skrzydełka kurczaka hoisin są jednym z moich ulubionych przepisów na kurczaka :)