3
/
SZNYCLE Z INDYKA - przepis
Sznycle z indyka.
Przepis na sznycle z indyka w panierce.
Sznycle z indyka smażone w panierce z bułki tartej z dodatkiem parmezanu. Pyszne kotlety z indyka z serem.
Najlepsze soczyste kotlety schabowe fot. MKK |
Zupa kartoflanka z zacierkami i cebulką |
Zupa neapolitańska fot. Moja Książka Kucharska |
Zupa ziemniaczana to klasyk kuchni wschodnioeuropejskiej, ale znana i lubiana również na całym świecie. Jest to doskonałe danie na chłodne, deszczowe dni – sycące, rozgrzewające i nieskomplikowane w przygotowaniu.
Zupa ziemniaczana to prosta, ale niezwykle smaczna zupa, która ma w swojej bazie, jak sama nazwa wskazuje, ziemniaki. Charakterystyczna jest również dla niej obecność cebuli, czosnku oraz, w zależności od regionu, różnych innych warzyw i dodatków, takich jak marchewka czy seler.
Zupa ta jest nie tylko pyszna, ale i ekonomiczna. Ziemniaki są dostępne i tanie, a zupa z nich przygotowana może stanowić pożywny posiłek dla całej rodziny. Dodatkowo, zupa ziemniaczana jest łatwa w przygotowaniu i może być bazą do wielu innych wariacji.
Żurek z białą kiełbasą fot. Moja Książka Kucharska |