2
/
PIEROGI RUSKIE
Pierogi ruskie fot. Moja Książka Kucharska |
Pierogi ruskie.
Przepis na tradycyjne pierogi ruskie.
Najlepszy, tradycyjny przepis na pierogi ruskie. Ciasto pierogowe jest miękkie i elastyczne. Farsz z sera, ziemniaków i podsmażonej cebulki. Do farszu można dodać 1 łyżeczkę suszonej mięty pieprzowej, pierogi będą wtedy jeszcze lepsze.
Pierogi ruskie z czym podać.
Pierogi ruskie najczęściej podajemy z roztopionym masłem lub podsmażonym boczkiem i cebulką.
Pierogi polewamy także gęstą, kwaśną śmietaną, można oprószyć świeżo zmielonym, czarnym pieprzem lub posiekanym szczypiorkiem.
Pierogi podajemy także z maślanką kefirem lub zsiadłym mlekiem.
Jak zrobić pierogi ruskie - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie.
Korzystajcie z przepisu na pierogi i ulepszajcie go. Polecam!