0
/
ŚLEDZIE W OCCIE Z CEBULKĄ: przepis, jak zrobić
śledzie marynowane w occie z cebulką fot. Moja Książka Kucharska |
Klasyczny przepis na śledzie w occie.
Pyszne marynowane śledzie w zalewie octowej z cebulką o wyrazistym smaku i aromacie ziela angielskiego oraz liści laurowych. Prawdziwe, domowe śledzie w occie, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Absolutnie rewelacyjne z sosem chrzanowym, w towarzystwie cebulki i posiekanego koperku.
Jak zrobić śledzie w occie ?
Przygotowanie pysznych marynowanych śledzi wcale nie jest trudne. Należy pamiętać o zakupie dobrej jakości śledzi, nie przesolonych. Jeżeli już okaże się, że nasze śledzie są mega słone, to należy je wymoczyć w zimnej wodzie przez około 2 godziny. W tym czasie kilkukrotnie zmieniać wodę.
Tak zrobione śledzie w occie to doskonała baza do wielu sałatek śledziowych, wyśmienite także jako samodzielne danie z kromką świeżego pieczywa z masłem.
Zobacz wypróbowany przepis, składniki i przyprawy na śledzie w occie i przygotuj je jeszcze dziś. Spróbuj koniecznie, są pyszne!