|
Fasolka szparagowa z czosnkiem i chili po Tajsku. |
Przepis na pyszną fasolkę szparagową z woka po tajsku.
Szybka i smaczna fasolka szparagowa z brukselką smażona po Tajsku z dodatkiem czosnku, chili, imbiru i sporej ilości świeżej kolendry.
Łatwy i wypróbowany przepis na chrupiącą i ognistą fasolkę szparagową w absolutnie fantastycznym słodko-kwaśnym
sosie, doprawionym pastą curry, octem ryżowym, sosem sojowym oraz miodem. Wyśmienita nie tylko jako samodzielne i lekkie danie na obiad albo kolację. Fasolka świetnie wypada podana z makaronem ryżowym oraz wołowiną albo kurczakiem marynowanym w sosie sojowym, z jajkami sadzonymi lub mleczkiem kokosowym.
Zimą i wczesną wiosną bywa trudno o świeże warzywa lub owoce. W takiej sytuacji ratunkiem mogą okazać się warzywa mrożone. Do przygotowania potrawy użyłam mrożonej fasolki szparagowej Hortex. Fasolka szparagowa przygotowana według mojego przepisu jest rewelacyjna. Polecam :)
Zobaczcie wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku
fasolki szparagowej na sposób Tajski. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :)