3
/
KNEDLE ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM : przepis , jak zrobić
Knedle ziemniaczane fot. Moja Książka Kucharska |
Przepis na klasyczne knedle ziemniaczane z mięsem.
Najlepszy przepis na ziemniaczane kluski, które zawsze się udają. Knedle nadziewane mięsem z cebulką, okraszone zrumienioną bułką tartą. Absolutna rewelacja.
Podstawowy przepis na masę ziemniaczaną do knedli.
Wykorzystując ten podstawowy przepis na knedle ziemniaczane możecie przygotować knedle z nadzieniem serowym, z pieczarkami, ze śliwkami, truskawkami lub brzoskwiniami.
Knedle można przygotować bez nadzienia, wówczas podajemy kluski okraszone masłem, śmietaną, bułką tartą, podsmażoną cebulką lub skwarkami. Do knedli można także przygotować sos np. grzybowy, koperkowy, wiśniowy, malinowy lub żurawinowy.
Jak zrobić knedle ziemniaczane z mięsem - wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie krok po kroku.
Zrobienie domowych knedli z mięsem wcale nie jest takie trudne, jakby mogło się wydawać. Wystarczy pamiętać o kilku ważnych rzeczach. To samo tyczy się wszystkich innych klusek ziemniaczanych, pyz, kartaczy itp.
Ziemniaki do knedli powinny być całkowicie wystudzone i odparowane. Najlepsze takie z poprzedniego dnia. Oprócz tego ważne jest, aby ziemniaki bardzo dokładnie utłuc bądź przecisnąć przez praskę. Masa ziemniaczana musi być gładka, bez grudek. I ostatnia rzecz : po wymieszaniu masy ziemniaczanej z mąką od razu przystępujemy do robienia knedli. To ważne, gdyż po pewnym czasie masa stanie się bardzo kleista i już tego nie uratujemy.