Gnocchi w sosie śmietanowym z pesto i parmezanem
![]() |
Gnocchi w sosie śmietanowym. |
Gnocchi w sosie śmietanowym
Gnocchi w sosie śmietanowym z pesto i parmezanem to bardzo łatwe danie bezmięsne, które zrobisz dosłownie w kilka chwil na jednej patelni. Potrzeba tylko kilku prostych składników, a przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut!
Sos z parmezanu, śmietany i pesto jest prosty i naprawdę bardzo dobry. Może być podstawą do innych potraw np. z makaronu albo kurczaka. Zamiast bulionu można użyć białego wina i dodać posiekaną natkę pietruszki. W tym przepisie nie gotuję wstępnie gnocchi przed dodaniem do sosu. Wszystko dzieje się w jednym garnku i jest mniej naczyń do mycia! Podczas gotowania gnocchi uwalniają skrobię, która zagęści sos śmietanowy. Ilość bulionu dostosuj do konsystencji sosu, którą chcesz uzyskać.