Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Szybka zupa pomidorowa

Szybka zupa pomidorowa

Szybka zupa pomidorowa
Szybka zupa pomidorowa.

 Delikatna i kremowa szybka zupa pomidorowa na rosole. 

Ta domowa, szybka zupa pomidorowa jest łatwa do wykonania i smakuje fantastycznie. Może być także przygotowana w wersji wegańskiej, jeżeli użyjemy rosołu z warzyw. Przepis na pomidorową opiera się na prostych składnikach i klasycznym smaku. Nie ma tu fantazyjnych składników, a wszystko, co potrzebne, jest niedrogie i łatwo dostępne. Można korzystać z sezonowych, świeżych pomidorów latem, albo pomidorów z puszki w zimie.

Prosty przepis na klasyczną pomidorówkę, którą zrobisz dosłownie w mgnieniu oka.

     Domowa, szybka do zrobienia zupa pomidorowa jest doskonała na każdy dzień tygodnia. Zrobiona od podstaw w mniej niż 30 minut. Zdrowa, niskokaloryczna, wypełniona niesamowitymi smakami pomidorówka, którą można zrobić na wiele różnych sposobów. Oto kilka z moich ulubionych:

Cudownie przyprawiony świąteczny bigos od podstaw.

Cudownie przyprawiony świąteczny bigos od podstaw.

 

Bigos świateczny
Bigos świąteczny.

Przepis na świąteczny bigos z kiszonej kapusty.

     Cudownie przyprawiony domowy bigos z kiszonej i białej kapusty, z grzybami, cebulą, czosnkiem i chrupiącym boczkiem. Przepis na świąteczny bigos na mieszanym mięsie wieprzowym oraz delikatną wołowiną i różnymi gatunkami wędzonych kiełbas. Bigos gotowany od podstaw na esencjonalnym rosole z mięsa i warzyw. Jednym ze składników, który uwielbiam dodawać do świątecznego bigosu są jabłka. Nadają one niezwykłego, winnego aromatu. To jest naprawdę super! Możesz dodać kilka innych składników, aby był to Twój własny bigos :)


bigos przepis
Bigos przepis.


Jak zrobić świąteczny bigos krok po kroku.

     Najlepszy przepis na świąteczny bigos to ten przygotowany od podstaw, krok po kroku. Uwielbiam przepisy, w których dodaję składniki do jednego garnka i pozwalam im na długie, powolne gotowanie, aż będą gotowe.

  • Zaczynamy od ugotowania esencjonalnego rosołu na różnych mięsach i włoszczyźnie. Na końcu mięso powinno być miękkie, delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. Przepis na ten bigos podaje użycie wieprzowiny oraz wołowiny, ale można dodać także kurczaka, jagnięcinę, cielęcinę, królika itd.
  • Aby stworzyć bazę smakową potrzebne są warzywa: kapusta kiszona oraz słodka, cebula, marchew, korzeń pietruszki, seler, czosnek, por.
  • Najważniejszym składnikiem świątecznego bigosu są przyprawy np.: kminek, ziarna jałowca, ziela i pieprzu, liście laurowe.
  • Aby uzyskać wyjątkowy wędzony smak i aromat bigosu, nie może w nim zabraknąć różnych gatunków wędzonych kiełbas oraz wędzonego boczku.
  • W tradycyjnym bigosie nie może także zabraknąć suszonych, polskich śliwek, jabłek oraz czerwonego wina, dzięki temu nasz świąteczny bigos uzyskuje piękny, głęboki brązowy kolor i cudowny smak.

Świąteczny bigos - bogaty i obfity z intensywnym smakiem, doskonały za każdym razem!


     Godziny powolnego gotowania na małym  ogniu tworzą najlepszy bigos świąteczny. Wszystkie smaki i przyprawy łączą się idealnie ze sobą i mięso staje się niezwykle miękkie i delikatne.

     Bigos występuje w różnych rodzajach: myśliwski, litewski, staropolski. Możesz przygotować go jesienią, używając wyłącznie kiszonej kapusty. Później konieczna jest domieszka słodkiej kapusty, a pod koniec zimy należy mieszać obie postaci kapusty pół na pół.


Inne przepisy na bigos:

Grillowana dorada z masłem czosnkowym i rozmarynem - grill elektryczny TEFAL Optigrill + XL

Grillowana dorada z masłem czosnkowym i rozmarynem - grill elektryczny TEFAL Optigrill + XL

 

dorada z grilla
Dorada z grilla.

Idealna, soczysta ryba z grilla - dorada z masłem czosnkowym i rozmarynem na grillu elektrycznym Optigrill+XL.

     Dorada grillowana z masłem czosnkowym, rozmarynem oraz natką pietruszki, doprawiona gruboziarnistą solą morską, pieprzem i sokiem z cytryny - z klasą, fantazyjna i niezwykle łatwa do wykonania ryba z grilla. To masło czosnkowe jest sensacyjne; najlepsza kombinacja smaków: masła, czosnku, przypraw i ziół!

Ten  prosty i łatwy przepis wykorzystuje rybę w całości. Dorada z grilla ma delikatny i pełny smak, a zarazem przepyszną, złotą i chrupiącą skórkę.

Przez lata próbowałam tak wiele przepisów i technik na idealną rybę z grilla i za każdym razem, muszę przyznać, kończyło się to mniejszym lub większym rozczarowaniem. W końcu, po wielu, wielu tygodniach szukania, sprawdzania i porównywania w moim domu pojawił się Tefal Optigril+XL :) No po prostu cudowne urządzenie! SERIO :) Z tym urządzeniem domowe grillowanie to dosłownie bułka z masłem. Warzywa, mięso, bułki itd. grilluje w kilka minut; urządzenie zawiera ponadto 9 automatycznych programów do grillowania (czerwone mięso, drób, panini/kanapki, burger, owoce morza, boczek, kiełbaski, wieprzowina). Cudowne, intuicyjne urządzenie! Pod przepisem jest link do sklepu. Jeżeli ktoś z Was poszukuje, to z czystym sumieniem polecam :)

Podczas grillowania nie ma nieprzyjemnego zapachu smażonego tłuszczu, spływa on do specjalnej tacki dołączonej do grilla. Co się z tym wiąże, brak jest też dymu, tak więc spokojnie można grillować w domu.


Grill elektryczny OPTIGRILL+XL
Grill elektryczny OPTIGRILL+XL

     Zapomnij o suchej, przesmażonej rybie, z tym elektrycznym grillem za każdym razem zrobisz idealną rybę z cudowną, chrupiącą skórką i przepysznym, delikatnym, soczystym środkiem.  Rybę wystarczy natrzeć ulubionymi przyprawami, a grill wykona całą resztę.

Jak grillować rybę.

     Przygotowaną rybę umieszczamy na rozgrzanym grillu elektrycznym - urządzenie powiadamia, kiedy płyty grzewcze osiągną odpowiednią temperaturę do grillowania. Dzięki dokładnie przylegającej górnej pokrywie, ryba grilluje się równomiernie i równocześnie z góry i z dołu. Mięso nie przykleja się i nie ma potrzeby odwracania ryby - w ogóle nie ma potrzeby , aby do niej zaglądać, dopóki grill nas nie zawoła ;) 

W kilka chwil można przygotować także dodatki do ryby, jak: grillowane szparagi, zieloną fasolkę, plastry ziemniaków, bakłażana, cukinię itd.

Prawdziwy rosół z kury

Prawdziwy rosół z kury

przepis na rosół
Rosół z kury.

Rosół z kury.

     Rosół z kury to jest niekwestionowany król wśród zup na moim stole. Rozgrzewający, zdrowy i dobry rosół z kurczaka z makaronem, marchewką i posiekaną natką pietruszki - pozycja obowiązkowa w zimowym menu. Przepis jest prosty i sprawdzony, a rosół przepyszny i sycący.

Jak zrobić rosół z kury.

      Ugotowanie rosołu jest łatwe, a wszystko dzieje się w jednym garnku. Najpyszniejszy to ten wykonany od podstaw, gotowany powoli z całej kury z marchewką, pietruszką, selerem, podpaloną cebulą i porem. Koniecznie z dodatkiem aromatycznych ziół i przypraw.

Jest to jeden z tych przepisów, do którego wracam bardzo często. 

przepis na rosół
Rosół z kury.

Co można podać do rosołu:

- makaron, łazanki, kołduny lub pierogi
- makaron z naleśników
- kluski lane, kładzione
- groszek ptysiowy
- małe grzanki
- ryż 
- posiekany koperek lub natkę pietruszki
- sałatę pokrojoną w paski
- marchewkę, seler, kalarepkę, i pora pokrojone w zapałkę
- pieczarki lub prawdziwki pokrojone w plasterki
- pulpety z cielęciny lub wątróbki
- gołąbki z kapusty pokrojone w plastry


Ten przepis na domowy rosół z kury opiera się na prostych składnikach i klasycznym smaku, ale to nie oznacza, że nie ma innych, które można dodać, aby uczynić rosół swoim własnym :)

Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie musztardowym

Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie musztardowym

www.e-ksiazkakucharska.pl
Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie musztardowym.

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym.


Cudowne, łatwe polędwiczki wieprzowe duszone w kremowym sosie musztardowo-miodowym ze śmietaną, czosnkiem, chili, szałwią i grzybami. Polędwiczki  doprawione świeżo zmielonym czarnym pieprzem, sosem Worcestershire i sojowym. 

Rozpieszczaj siebie lub swoich bliskich, dzięki temu niesamowitemu przepisowi na kotleciki wieprzowe.

Delikatne i soczyste polędwiczki wieprzowe - przepis łatwy do wykonania i gotowy w mniej niż 40 minut.


     Ten przepis na polędwiczki w sosie musztardowym obiecuje łatwe i pyszne gotowanie. Nie ma tutaj marynowania mięsa i nie trzeba robić osobnego sosu do podania - wszystko dzieje się na jednej patelni.
Musztarda jest niezwykle pysznym dodatkiem do wielu przepisów, a odrobina miodu, czosnku i kremowej śmietanki daje Ci patelnię pełną najsmaczniejszego sosu, którym nasączone zostaną polędwiczki wieprzowe.

Pyszne dodatki do polędwiczek:

WIELKANOCNY ŻUREK NA ZAKWASIE: przepis, jak zrobić

WIELKANOCNY ŻUREK NA ZAKWASIE: przepis, jak zrobić



żurek wielkanocny
Domowy żurek wielkanocny

Żurek wielkanocny


Mój ulubiony przepis na żurek wielkanocny na zakwasie pszennym, z chrupiącym, wędzonym boczkiem, podsmażoną cebulą, białą kiełbasą i jajkiem. Żurek doprawiony chrzanem, czosnkiem i majerankiem, z dodatkiem suszonego grzybka i liści laurowych.

Żurek

     Tradycyjny żurek wielkanocny jest bardzo łatwy do zrobienia i smakuje niesamowicie. Składniki są proste i niedrogie. Ugotowanie żurku zajmuje około 40 minut od początku do końca. Nie jest tak źle, zwłaszcza, że jakieś 20-25 minut tego czasu to tylko czekanie, podczas gdy żurek już się gotuje.

To jest prosty, niezawodny i sprawdzony przepis na żurek wielkanocny. Wszystko czego potrzeba, to bulion, kiełbasa, zakwas na żurek, ulubione przyprawy i dodatki.

     Ugotowanie żurku jest bardzo proste, a wszystko dzieje się w jednym garnku. Żurek utrzymuje się doskonale i następnego dnia smakuje równie dobrze. Przechowywany w lodówce, w szczelnym pojemniku zachowuje świeżość kilka dni.

Więcej łatwych przepisów na barszcze i żury na Wielkanoc:
KOTLETY MIELONE Z CIELĘCINY

KOTLETY MIELONE Z CIELĘCINY




www.e-ksiazkakucharska.pl
Kotlety mielone z cielęciny














Kotlety mielone z cielęciny. 


Delikatne, soczyste i pulchne kotlety mielone z cielęciny z podsmażoną cebulką i wątróbką. Mielone doprawione majerankiem i gałką muszkatołową. Pyszny i łatwy przepis na niedzielny obiad. To danie jest niezwykle wszechstronne. Do mielonych możesz podać gorące, tłuczone ziemniaki, maślane puree z kalafiora, trochę zielonej fasolki albo groszek, pieczone warzywa, ulubioną surówkę itd.

Jeżeli kochasz smażone, soczyste kotlety mielone, to pokochasz ten smaczny przepis!

Najsmaczniejsze kotlety mielone.


     Wątróbka oraz podsmażona cebulka nadają kotletom niesamowitego smaku. Ten przepis potrzebuje tylko kilku głównych składników, aby powstały najlepsze kotlety:
mięso mielone z cielęciny, wątróbka, cebula, jajka i przyprawy.  Przepis opiera się na prostych składnikach i klasycznym smaku. 

Inne wypróbowane przepisy na kotlety mielone:


Jajecznica z serem

Jajecznica z serem

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Jajecznica z serem.

Jajecznica z serem.

     Kremowa, pulchna i puszysta jajecznica na maśle z niebieskim serem pleśniowym i czerwoną papryką.

Składniki :

  • 5 świeżych jaj
  • około 100g ulubionego sera z niebieską pleśnią
  • 1/2 niewielkiej czerwonej papryki
  • 2 łyżki masła

Przepis na jajecznicę z serem:


Krok 1.
  • Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem.
Krok 2.
  • Na patelni rozgrzać lekko masło, dodać pokrojoną w niewielką kostkę paprykę.
  • Następnie wlać jajka, wkruszyć ser z niebieską pleśnią - całość podgrzewać na niewielkim ogniu, od czasu do czasu wymieszać jajecznicę drewnianą łyżką tak, aby była w dużych pulchnych kawałkach. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać natychmiast po przygotowaniu.
Więcej łatwych przepisów na jajecznicę:

Miłego gotowania!


Sałatka pomidorowa z najbardziej niesamowitym sosem

Sałatka pomidorowa z najbardziej niesamowitym sosem

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Sałatka z pomidorów do obiadu.

Łatwa sałatka pomidorowa do mięs.

     Sałatka pomidorowa do pieczonych i duszonych mięs z cebulą i sałatą rzymską. Swój smak zawdzięcza niesamowitemu sosowi z czosnkiem, parmezanem, miodem, oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Pokochasz tą prostą sałatkę, która doskonale uzupełni Twoje grillowane mięsa, łososia albo pieczonego kurczaka.

Ta sałatka z pomidorów jest jedną z najlepszych i najprostszych sałatek jakie zrobisz!

Sałatka pomidorowa do obiadu.

     Jak widać na zdjęciach, do sałatki potrzeba niewielu  głównych składników, a tak dokładnie wystarczą ich tylko 3:

  • pomidory
  • ulubiona sałata
  • czerwona cebula
Sałatka z pomidorów i cebuli to szybki i prosty dodatek do obiadu. Jest zdrowa, łatwa do wykonania i smakuje fantastycznie. Nie ma tu fantazyjnych składników, a wszystko, co potrzebne, jest nie drogie i łatwo dostępne. Przygotowanie sałatki zajmuje mniej niż 15 minut od początku do końca.

Inne przepisy na sałatki z pomidorami:
Kremowy kurczak w sosie Dijon z brokułami

Kremowy kurczak w sosie Dijon z brokułami

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Kurczak w sosie śmietanowym z brokułami.

Przepis na kurczaka w sosie śmietanowo-serowym.

Kurczak w kremowym sosie śmietanowym z brokułami i parmezanem.

    Smażone, chrupiące, soczyste filety z kurczaka w gładkim i kremowym sosie śmietanowym z czosnkiem, musztardą Dijon, smażonym boczkiem, parmezanem i ziołami.

Kurczak w sosie z brokułami - taki obiad zrobisz w mniej niż 30 minut.

    Jak za chwilę się przekonasz, do tego przepisu potrzeba tylko kilku głównych składników, aby powstały najlepsze smaki.

Czosnek - można użyć mielonego lub świeżego startego na tarce albo przeciśniętego przez praskę. Świeży czosnek zwykle daje więcej smaku i aromatu ale jak najbardziej można użyć mielonego w proszku lub ze słoika.

Tymianek, rozmaryn i pietruszka - to zioła, które doskonale pasują do musztardy Dijon. Mona użyć suszonych albo świeżych.

Chrupiące kawałeczki smażonego boczku to kolejny pyszny element tego dania.

Białe wino - aby sos był naprawdę niezwykły w smaku, trzeba użyć dobrej jakości białego, wytrawnego wina. Rozumiem, że wielu czytelników, z różnych powodów, nie może włączyć wina do posiłków, dlatego można zastąpić go bulionem z kurczaka albo warzywnym.


kurczak z brokułami
Kurczak z brokułami.

Delikatne kotlety z kurczaka gotowane w kremowym sosie śmietanowym z brokułami, to łatwy i pyszny przepis na szybki obiad, kolację albo lunch do pracy.

     Ten kurczak to danie niezwykle wszechstronne. Możesz podać gorące tłuczone ziemniaki, maślane puree z kalafiora, trochę zielonej fasolki albo groszek. Doskonale smakuje z ryżem i sałatą z pomidorami i czerwoną cebulą.

Więcej ulubionych przepisów na kurczaka:

Mój przepis na kurczaka w sosie śmietanowym z brokułami opiera się na prostych składnikach i klasycznym smaku, ale to nie znaczy, że nie ma rzeczy, które można dodać, aby uczynić go swoim własnym :)

Moja ulubiona zupa ogórkowa na skrzydełkach

Moja ulubiona zupa ogórkowa na skrzydełkach

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Zupa ogórkowa na skrzydełkach.

Poznaj moją zupę ogórkową na skrzydełkach kurczaka.

     Ta domowa zupa ogórkowa jest zdrowa, łatwa do wykonania i smakuje fantastycznie. Od lat przygotowuję zupę ogórkową, ale ta wersja jest tą, do której wracam najczęściej. Przepis jest naprawdę prosty i szybki. Jest ugotowana na rosole na skrzydełkach kurczaka, z marchewką oraz ziemniakami i doskonale dostosowuje się do każdej pory roku :) Może być także w wersji wegańskiej, jeżeli użyjemy bulionu z warzyw i oliwy zamiast masła.

Zupa ogórkowa na skrzydełkach - kilka powodów dla których jest tak bardzo lubiana 

  • Ta zupa jest prosta do wykonania i smakuje niesamowicie.
  • Nie ma tu fantazyjnych składników, a wszystko, co potrzebne jest niedrogie i łatwo dostępne.
  • Zupa ogórkowa wspaniale się przechowuje i następnego dnia smakuje równie dobrze, dzięki czemu idealnie nadaje się do ogrzewania lub do pudełka na lunch do pracy.
  • Można ją zamrozić do miesiąca, jeśli nie dłużej.

Zupa ogórkowa ma różne odmiany i tak naprawdę możemy ją przygotować na wiele ulubionych sposobów. Oto kilka z nich:

  • Zupę ogórkową możesz ugotować na rosole z kurczaka, na dróbkach albo na żeberkach. Nie mniej wspaniałego smaku będzie miała także zupa ugotowana bez mięsa, na bulionie warzywnym.
  • Dodaj do zupy łyżkę albo dwie kaszy manny (lub ryżu), makaronu - w ten sposób ogórkowa będzie bardziej pożywna i gęsta.
  • Ogórki kiszone obrane i pokrojone w kostkę, czy starte na tarce do jarzyn? Chyba, co kto lubi ;)
  • Jeżeli ogórkowa wyjdzie za kwaśna, można trochę złagodzić jej smak dodając słodkiej śmietany 30%.  
  • Starte lub pokrojone ogórki kiszone, przed dodaniem do zupy, podsmaż na maśle - ogórczanka będzie jeszcze lepsza.
zupa ogórkowa z ziemniakami
Zupa ogórkowa z ziemniakami.


Inne łatwe przepisy na zupę ogórkową:


     Mój przepis na zupę ogórkową opiera się na prostych składnikach i klasycznym smaku, ale to nie znaczy, że nie ma rzeczy, które można dodać, aby uczynić ją swoją własną :)

Idealna sałatka jajeczna z najlepszym sosem

Idealna sałatka jajeczna z najlepszym sosem

 

sałatka jajeczna
Sałatka jajeczna.

Idealna sałatka jajeczna.

Pyszna sałatka jajeczna ze świeżymi ziołami.

     Ta sałatka jajeczna jest naprawdę czymś wyjątkowym, a dzięki kilku wskazówkom Twoje jajka na twardo za każdym razem będą idealnie ugotowane.

Sałatkę jajeczną można zrobić na wiele własnych sposobów. Dodaj tuńczyka w puszce, kukurydzę, ziemniaki, pora, pieczarki, paprykę, chrupiący boczek albo kurczaka, a Twoja sałatka jajeczna za każdym razem zachwyci nowym smakiem.

Domowa sałatka jajeczna - moja ulubiona. Sałatka po której nikt nie będzie głodny, pełna białka, zdrowych ziół i zrobiona od podstaw w mniej niż pół godziny.

     Sałatka jajeczna z najlepszym sosem.

   Sos do sałatki jest niesamowity i ma zrównoważony smak. Jogurt grecki, majonez, tarty chrzan oraz musztarda to podstawa sosu, natomiast świeży koperek, kiszone ogórki, szczypiorek oraz świeża pietruszka to głębia smaku tej sałatki.

Tą sałatkę jajeczną można podawać na chrupiących tostach, podpieczonych bajglach, bułeczkach albo kromkach chleba. Doskonała jest także jako dodatek do hamburgerów albo hot-dogów.

Więcej przepisów na jajka:

Kurczak w kremowym sosie śmietanowym z czosnkiem i parmezanem

Kurczak w kremowym sosie śmietanowym z czosnkiem i parmezanem

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Kurczak w sosie śmietanowym.

Kurczak w sosie śmietanowym.

Kremowy kurczak w sosie śmietanowym z czosnkiem i parmezanem.

     Ten delikatny i soczysty kurczak w sosie śmietanowym z parmezanem, cytryną i czosnkiem jest nie z tego świata - pokochasz ten smaczny przepis!

     Do tego przepisu używam filetów z kurczaka bez kości i skóry. Mięso jest zrumienione i chrupiące na zewnątrz, a w środku mięciutkie i soczyste. Kurczak duszony jest w sosie śmietanowym z parmezanem, natką pietruszki, czosnkiem, kaparami i sokiem z cytryny.

To danie jest niezwykle wszechstronne. Tego kurczaka można podawać z makaronem, ziemniakami, ryżem lub pieczonymi, duszonymi albo gotowanymi ulubionymi warzywami. Idealny kurczak do pudełka na lunch do pracy :) Robi się go szybko, łatwo i z niewielu składników.

Pielmieni gruzińskie: niezawodny przepis

Pielmieni gruzińskie: niezawodny przepis

www.e-ksiazkakucharska.pl
Pielmieni gruzińskie.

Pielmieni gruzińskie: niezawodny przepis

To jest prosty i niezawodny przepis na klasyczne gruzińskie pielmieni.

Klasyczne pielmieni gruzińskie z mieloną baraniną, cebulą, czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Pielmieni doprawione grubo mielonym pieprzem, doskonałe z masłem, kwaśną gęstą śmietaną oraz octem.  Pyszny przepis na pierożki z rosołem w środku.

Jeśli kochasz miękkie, delikatne i soczyste pielmieni, ten przepis jest zdecydowanie dla Ciebie!

pielmieni gruzińskie
Pielmieni gruzińskie z pieprzem, śmietaną i octem.

Jak zrobić idealne pielmieni.


     Te małe pierożki można lepić ręcznie, albo skorzystać ze specjalnej okrągłej lub kwadratowej formy do pielmieni, która znacznie przyśpiesza ich wytwarzanie :) W tym przepisie znajdziesz kilka wskazówek, które pomogą Ci uzyskać delikatne i miękkie ciasto oraz soczysty i pyszny farsz do pielmieni za każdym razem. Wszystko czego potrzeba, aby zrobić domowe pielmieni to mielone mięso, cebula, czosnek, posiekana natka pietruszki oraz rosół. Na ciasto pierogowe podaję mój najlepszy przepis :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Klasyczne pielmieni.

Z czym podawać pielmieni.

Pielmieni to danie niezwykle wszechstronne. Te małe pierożki można podawać z kwaśną śmietaną, gęstym jogurtem greckim, stopionym masłem, octem no i koniecznie z posypane grub mielonym pieprzem. Pielmienie doskonale smakują podane z rosołem, czystym barszczem czerwonym albo białym.  

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger